Stiri: Constructii

Câte locuinţe vor fi finalizate în 2016?

06.04.2016

În acest an, în jur de 3200 de locuințe vor fi finalizate în zona de nord a Capitalei, conform unui studiu realizate de către Coldwell Banker Affiliates of Romania. Cea mai mare pondere, de 66% (aproximativ 2200 de unități), este reprezentată de locuințe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviației și Băneas,a în timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de locuinţe, sunt locuințe premium și de lux, amplasate în zone precum Dorobanți, Herăstrău sau Barbu Văcărescu.

În plus, studiul mai arată că aproximativ 4200 de noi locuințe destinate clasei medii vor fi livrate în acest an în zonele semicentrale, centrale și de nord din București. Acestea reprezintă 70% din totalul celor peste 6000 de unități aflate în construcție în zonele respective.

”Bucureștiul va trece printr-o schimbare socială și demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun și suprafețe mai generoase comparativ cu cele ale locuințelor din zonele mărginașe. Tot mai mulți cumpărători care au achiziționat o locuință prin Prima Casă în perioada 2009-2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care își desfășoară activitatea”, afirmă Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Conform studiului, segmentul locuințelor premium înregistrează o creștere semnificativă a dezvoltării, peste 1000 de locuințe urmând a fi predate în acest an, cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unități, în zonele ultracentrale, Dorobanți și Floreasca – Barbu Văcărescu.

”Zona de nord a Bucureștiului este foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltării rezidențiale, ținând cont de suprafețele mari de teren disponibile în zone precum Barbu Văcărescu, Expoziției, Băneasa sau Sisești iar investitorii își îndreaptă tot mai mult atenția și spre sectorul rezidențial după ce cel al spațiilor de birouri și comerciale a ținut capul de afiș în ultimii ani”, mai afirmă Alexandru Pricop.