Câte maşini „verzi” au fost achiziţionate de români prin intermediul programului Rabla

22.07.2015

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunţat că peste 60% din totalul celor 20 000 de tichete alocate persoanelor fizice prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național au fost epuizate, fiind deja utilizate de populație.

Astfel, peste 11.850 de români și-au înlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai puțin poluant.

Conform Ministerului Mediului, numărul total de tichete disponibile persoanelor fizice este în creștere cu 3000 față de ediția de anul trecut.

Până acum, în cadrul Programului „Rabla 2015”, s-au cumpărat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride convenţionale precum şi tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achiziționarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

”Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla și prin mărirea substanțială a valorii ecobonusurilor: să creştem numărul maşinilor nepoluante pe şoselele din România. Cred că suntem pe drumul cel bun, mai cu seamă dacă ne uităm la Programul Rabla de anul trecut, când numărul total de maşini nepoluante achiziţionate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe întreaga perioadă de derulare Rabla”, a afirmat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Conform acesteia, programul Rabla a reprezentant un impuls important pentru şoferii din România în
a alege maşini nepoluante.

„Prin comparație cu perioada 1 ianuarie- 1 mai, vânzările acestor autovehicule au fost de 6 ori mai mari este semnalul pe care îl așteptam de la populație: dorința de a proteja mediul și o mai mare atenție pentru calitatea aerului din aglomerările urbane”, a mai spus Grațiela Gavrilescu.