Stiri: Sanatate

Extragere Loteria Vaccinarii 14 noiembrie 2021

Câte persoane s-au vaccinat împotriva gripei?

29.10.2015

În primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate, a anunțat Ministerul Sănătății. Pentru sezonul 2015-2016, instituția a cumpărat 500.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

“Avem deja 300.000 de doze distribuite la nivelul direcțiilor de sănătate publică pentru derularea campaniei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie distribuite și celelalte 200.000 de doze. Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord cadru pe timp de 2 ani pentru 3 milioane de doze de vaccin, astfel încât, în funcţie de receptivitatea populaţiei şi a cadrelor medicale, ne-am asigurat că vom putea suplimenta cantităţile de vaccin şi peste cele 500.000 de doze”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Campania de vaccinare se derulează în cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, fiind vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii: persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical și gravidedele.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.