Stiri: Constructii

Programul Noua Casa 2021

Câte persoane şi-au cumpărat o locuinţă prin programul Prima Casă?

29.09.2015

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunţat că Prima Casă continuă să rămână cel mai accesat program guvernamental şi că şi-a menţinut avantajele de-a lungul celor şase ani de la lansarea.

De la implementarea programului Prima Casă până în prezent au fost acordate peste 157.000 garanții, în valoare de peste 13 miliarde lei, pentru susţinerea de finanțări destinate achiziţionării sau construcţiei de locuinţe în valoare de peste 26 miliarde lei.

„Programul Prima Casă are un important impact social, având în vedere avansul de numai 5%, care oferă șansa multor români și a tinerilor în special, de a deține în proprietate o locuință sau de a-și îmbunătăți standardul de viață prin achiziționarea unei proprietăți mai mari. În acest moment se află în stadiu final implementarea unei noi componente a programului, care va permite beneficiarilor participanți în Program să achiziționeze o nouă locuință, cu suprafața utilă şi/sau valoarea mai mare, beneficiind de aceleași condiții avantajoase”, precizează Fondul de Garantare.

Garanţia statului oferă beneficiarilor predictibilitate și siguranță, exact de ceea ce au nevoie în asumarea proiectelor pe termen lung.

De asemenea, instituţia precizează că metodologia de accesare a garanției este una simplă și se obține la solicitarea băncilor, în baza aceleași documentații cerute la acordarea creditului.

De asemenea, FNGCIMM roagă băncile să anunţe persoanele fizice că pe site-ul Fondului este creată o aplicație cu ajutorul căreia clienţii pot afla stadiul solicitării garanției.

„Din momentul în care dosarul a fost înaintat de bancă și a intrat în aplicația FNGCIMM, beneficiarii pot urmări în timp real stadiul aprobării garanției. Prin accesarea secţiunii „Prima casă”, opțiunea „Stare solicitare” și completarea câmpurilor aplicației, utilizatorii vizualizează fluxul de analiză a solicitării de garantare, informaţiile fiind oferite rapid şi transparent”, precizează sursa citată.