Câte şcoli din România au asigurată paza?

21.09.2015

Din totatul şcolilor din România, 5.167 de unităţi au asigurată pază umană. Numărul acestora este în creştere cu 7%, conform unui raport al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Din aceste unităţi de învăţământ, 3.606 sunt în mediul urban, iar 1.561 în mediul rural. În plus, o creștere importantă  au înregistrat și școlile asigurate cu pază prin societăți specializate de pază (21,1%).

În total, în România au fost identificate 20.070 de unităţi şcolare – grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii (6.067 în mediul urban şi 14.003 în mediul rural), în cadrul cărora au fost înscrişi aproximativ 3 milioane de  elevi.

În acelaşi timp, 7.812 (39%) de şcoli sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (4.005 în mediul urban și 3.807 în mediul rural). Față de sfârșitul anului școlar precedent, numărul unităților de învățământ dotate cu sisteme video a avansat cu 9%.

„Poliţia Română continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ”, precizează IGPR, într-un comunicat de presă.

De asemenea, sunt continuare şi acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță în incinta și zona adiacentă şcolilor, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

 

 

Citiți și despre: