Stiri: Constructii

Câţi bani a atras NEPI din majorarea de capital?

06.10.2015

În urma unei oferte de majorare de capital, fondul de investiţii imobiliare NEPI a atras  130 de milioane de euro. Suna este de două ori mai mult decât viza compania iniţial: circa 65 de milioane de euro. O parte din fondurile atrase urmează să fie utilizate pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti.

„Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI emise investitorilor din registrul de acţiuni din Africa de Sud – JSE vor avea preţul de 135 ranzi sud-africani pe acţiune, reprezentând un discount de 1% faţă de preţurile medii ponderate din ultimele 30 zile, respectiv un discount de 4,5% luând în calcul preţurile de închidere anterioare, din dată de 2 octombrie”, precizează fondul de investiţii, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ieri dimineaţă, NEPI anunţat o majorare de capital pentru atragerea unui miliard de ranzi sud-africani (65 milioane de euro), pe bursa de la Johannesburg, Africa de Sud.

„Încasările aferente vendor consideration placing-ului se vor folosi pentru a refinanţa achiziţia anunţată recent de către companie, respectiv Auchan Titan Shopping Centre în Bucureşti”, au afirmat reprezentanţii dezvoltatorului imobiliare.