Slide

Stiri: IT&C

Câţi bani alocă femeile pentru gadgeturi?

24.03.2015

Femeile se îndreaptă din ce în ce mai des către gadgeturi precum brățări fitness sau smartwatches și alocă pentru acest tip de produse un buget cu 20% mai mare decât bărbații, arată un raport al QuickMobile. Tendințele în modă și accesorii continuă să determine comportamentul de achiziție al femeilor în mediul online, iar noutățile în materie de tehnologie nu fac altceva decât să le stârnească interesul pentru îmbinarea perfectă a ținutelor cu cele mai noi gadgeturi. Potrivit QuickMobile, inovația se remarcă cel mai bine la nivelul accesoriilor folosite în activitățile zilnice, motiv pentru care femeile sunt dispuse să aloce între 500-1.000 lei pentru produse care să le îmbunătățească stilul de viață.

„În topul comenzilor efectuate de către femei, cu o pondere de aproximativ 35%, se află telefoanele mobile și tabletele, acestea fiind urmate de brățările fitness (25%) și ceasurile inteligente (15%)”, a declarat Tudor Țiboc, director general QuickMobile.

Bugetele alocate de femei

Potrivit analizelor QuickMobile, media de vârstă a femeilor care preferă cumpărăturile online se situează între 25-34 ani, iar în ceea ce privește bugetele alocate, aproximativ 24% dintre acestea cheltuiesc între 500-1.000 lei pentru o singură sesiune de cumpărături, în timp ce doar 7% dintre românce sunt dispuse să depășească pragul de 2.500 lei.

Potrivit reprezentantului companiei, criteriile care determină cumpărăturile femeilor țin în mod special de aspectul gadgeturilor, acestea fiind mult mai atractive dacă prezintă o gamă largă de culori sau dacă permit schimbarea facilă a aspectului prin înlocuirea unor detalii.

„Sportul a devenit o activitate predominantă în viața multor femei, motiv pentru care acestea încearcă să rămână în tendințe și conectate la informații chiar și atunci când se află la sală. Pe lângă design, femeile sunt din ce în ce mai atente la funcționalitățile produsului, precum și la brandul acestora”, a completat Tudor Țiboc.

Pentru femeile cu un stil de viață sportiv, brățările fitness reprezintă raportul perfect între monitorizarea sănătății zilnice și un aspect stilat. Conectate la telefonul mobil, ori la laptop, brățările fitness oferă posibilitatea de a monitoriza caloriile arse, calitatea somnului, ritmul cardiac, pașii efectuați sau distanța parcursă într-o zi. Disponibile în zeci de culori și modele, brățările fitness precum iHealth oferă informații precise despre activitatea fizică de zi cu zi.

Ocreștere a interesului acordat accesoriilor

Nu în ultimul rând, QuickMobile remarcă o creștere a interesului femeilor și în ceea ce privește categoria de accesorii, pe primul loc în această gamă situându-se husele pentru telefoane, urmate de căști, baterii externe și folii de protecție.

În acest sens, reprezentantul companiei menționează că produsele semnate de designeri cunoscuți au un mare succes în rândul româncelor.

Astfel, din gama QuickMobile pot fi comandate diverse modele de huse cu printuri îndrăznețe semnate de case de modă precum Celly, WhiteDiamonds sau Krusell.

Totodată, potrvit retailerului online, circa 40% dintre femeile care fac cumpărături online și-au declarat o afinitate pentru muzică, motiv pentru care QuickMobile le atrage atenția către perechile de căști Frends, Moschino sau Lady Gaga.

„Diferența dintre femei și bărbați se remarcă nu doar la nivelul bugetului alocat, cât și la viteza de cumpărare. Spre deosebire de bărbați care parcurg un lung proces de comparare a funcționalităților produselor pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț, cele mai multe femei petrec circa 5 minute pe site și se opresc la primul obiect care le va oferi simultan atât un accesoriu de invidiat, cât și un acces facil la informații”, a spus reprezentantul QuickMobile.