Stiri: Retail

Câţi bani alocă părinţii pentru cadourile copiilor de Moş Crăciun?

16.12.2015

În perioada Sărbătorilor de Iarnă părinții sunt dispuși să cheltuiască până la 40% din venituri pentru cadourile celor mici, bugetele pentru jucării, jocuri interactive, haine, cărți, dulciuri și accesorii crescând considerabil în această perioadă, potrivit Bebikut.ro.

Potrivit Mariei Martac, reprezentantă a magazinului Bebikut.ro, în ultimii ani, tot mai mulți români au început să acorde o încredere mai mare mediului online în achiziționarea de astfel de produse.

“Din experiența anilor trecuți, clienții noștri sunt destul de entuziaști în perioada sărbătorilor de iarnă, iar acest lucru este vizibil atât în ceea ce privește volumul de vânzări, cât și în comportamentul de consum. Astfel, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, vânzările de pe segmentul de cadouri au crescut cu 25-30%, anul acesta așteptându-ne cel puțin la cel puțin aceeași ascensiune din anii precedenți”, a declarat Maria Martac, director general al Bebikut.ro.

Cele mai vândute produse

Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru prepararea hranei, îngrijire sau supraveghere și accesoriile pentru camere sunt unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă, părinții fiind dispuși să plătească, în medie, între 500 și 1000 de lei pentru un cadou care să le aducă zâmbetul pe buze celor mici.

Astfel, dacă în celelalte perioade din an, coșul mediu de cumpărături într-un magazin variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tipologia produselor cumpărate, în perioada Crăciunului aceasta depășește, de cele mai multe ori, pragul de 500 de lei.

Mai mult, părinții cu venituri peste medie, sunt dispuși să plătească peste 1500 de lei pentru a-și răsfăța copii de sărbători, optând, de cele mai multe ori, pentru jucării mai spectaculoase.

“În general, părinții retrăiesc spiritul Crăciunul prin prisma bucuriei pe care o aduc copiilor lor și, de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem deosebit de generoși atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei mici în această perioadă și, de asemenea, mult mai indulgenți în ceea ce privește consumul de dulciuri. Desigur, valoarea coșului de cumpărături variază foarte mult și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai mare importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor de ultimă generație sau accesoriilor moderne pentru camera celor mici”, a subliniat reprezentanta Bebikut.ro.

În ceea ce privește cele mai importante criterii de care țin cont părinții atunci când aleg cadourile pentru cei mici, potrivit retailerului, în afară de buget, mamele au tendința de a pune un accent deosebit pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate atunci când iau decizia finală de cumpărare.