E-Distributie Muntenia - angajamente consumatori

Câţi bani au fost investiţi în reţelele de energie electrică, în ultimii şase ani?

29.09.2015

În ultimii şase ani, investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice din România au ajuns la 9,7 miliarde lei, conform Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE). Însă, sunt necesare investiții suplimentare pentru a îmbunătăți calitatea rețelei și pentru a o duce la nivelele similare cu cea existentă la nivel Uniunii Europene.

De asemenea, fonduri de 1,9 miliarde lei au fost investite în perioada 2008-2013 în rețelele de distribuție a gazelor naturale în scopul întreținerii, extinderii, și îmbunătățirii acestora.

De la privatizare până la ora actuală, companiile de gaze naturale și electricitate, membre ale Federației, au investit în România circa 8,7 miliarde de euro și au planuri de investiții de circa 600 milioane de euro.

Federația ACUE are 27 de membri, printre care se numără E.ON România, GDF SUEZ Energy România, Distrigaz Sud Rețele, ENEL România, CEZ România, Electrica, Electrica Furnizare, Transelectrica, Congaz, WIEE, Wirom Gas, GAS EST etc.

Aceste companii au un număr total de circa 30.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 5,4 miliarde de euro.

 

 

Citiți și despre: