Conditii calatorie Grecia iulie 2020 - Formular Grecia 2020

Câţi bani au plătit românii pentru vacanţele în străinătate, în această vară?

09.09.2016

În vara anului 2016, cei mai mulţi români care au ales să-şi petreacă vacanţa în străinătate au optat pentru Grecia (Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu) sau Tenerife, conform unui studiu Vola.ro. În acelaşi timp, destinaţiile preferate pentru city break au rămas marile oraşe europene: Paris, Barcelona şi Veneţia.

Media de preţ pentru un city break a fost de 250 de euro de persoană, cu 3 nopţi de cazare şi transport cu avionul. Cel mai ieftin city break achiziţionat prin intermediul Vola.ro a fost de 109 euro, cu 2 nopţi de cazare în Roma şi transport cu avionul.

De asemenea, turiştii au plătit în medie 550 de euro de persoană pentru un sejur de 7 zile în afara ţării, cu transportul şi cazarea incluse.

Cei mai norocoşi dintre aceştia au profitat de ofertele Vola.ro şi au mers în vacanţă în Zakynthos, pentru 7 nopţi, cu 200 de euro de persoană.

Conform studiului, cel mai scump city break a costat 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de 7 persoane, care a inclus 5 nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii opţionale, precum şi o vacanţă de 14 zile, în Tokyo, la un hotel de 5 stele şi bilet de avion business class, al cărei preţ a fost de 10.000 de euro pentru o familie (2 adulţi + 1 copil).

”Per total, putem spune că a fost o vară destul de agitată din punct de vedere turistic, cu repoziţionări în topul destinaţiilor preferate de români pentru vacanţele de vară. Deşi a ridicat numeroase semne de întrebare, Turcia a continuat să fie solicitată, dar într-o măsură mai mică decât anul trecut. De câştigat din această situaţie au avut destinaţiile mai vechi, intrate într-un con de umbră, precum Tenerife, sau destinaţii noi în preferinţele românilor, precum Portugalia”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

În medie, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte, în cazul sejururilor, şi cu 2 luni şi jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Cu toate acestea, mulţi turişti au făcut rezervările chiar şi cu 3 săptămâni înainte de data plecării. Mai exact, 20% dintre rezervările de city break şi 24% dintre rezervările de vacanţe au fost realizate cu maximum 21 de zile înainte.

 

 

Citiți și despre: