Stiri: Finante

Câţi bani cheltuie turiştii români în city break-uri?

28.09.2015

Românii care au mers într-un city break, în perioada ianuarie – august 2015, au cheltuit în medie între 250 şi 300 de euro pe sejur, potrivit unui studiu realizat de Paravion.ro. Aceştia au preferat următoarele destinaţii: Amsterdam, Viena sau Istanbul

În primele opt luni ale acestui an, numărul turiștilor români care au preferat să își rezerve city break-uri s-a triplat față de perioada similară a anului trecut românii alegând să plece în astfel de vacanțe chiar și de două ori într-un an.

Principalele criterii în funcție de care turiștii aleg destinațiile pentru city break-urile sunt reprezentate de tarifele avantajoase și de numărul mare de obiective turistice din orașele vizitate.

Cea mai mare parte a vacanțelor de tip city break, disponibile pe Paravion.ro, au fost accesate de către tineri (70%), care au cheltuit, în medie, 250 euro de persoană. Destinațiile preferate ale acestora au fost: Praga, Barcelona și Amsterdam.

În schimb, turiștii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% dintre solicitările totale, au avut un buget puţin mai mare, până la 300 euro de persoană, în destinații ca Praga, Viena și Munchen.

Cele mai pline perioade, raportat la ambele categorii de turiști, au fost lunile februarie și septembrie.

În ceea ce privește profilul turistului român care preferă city break-urile, acesta are între 30-50 de ani, pleacă în cuplu, călătorind cu avionul și alege vacanțele cu 3 nopți de cazare și cu mic dejun inclus.