Stiri: Companii

Câţi bani dau românii pentru a petrece Revelionul într-o destinaţie exotică?

13.08.2015

Din ce în ce mai mulţi românii preferă destinaţiile exotice pentru petrecerea Revelionului. Astfel, conform statisticilor interne ale agenţiei de turism Paralela 45, vânzările de vacanţe de lux au crescut cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cei care își permit să petreacă noaptea dintre ani într-o destinaţie exotică au venituri lunare, pe familie, de peste 5000 de euro și caută pachetele speciale, care să fie organizate până la cel mai mic detaliu.

„Am observat o creștere a cifrei vânzărilor vacanțelor de lux, în special pentru pachetele de Revelion. Sunt din ce în ce mai mulți români care le solicită, fiind dispuși ca pentru un Revelion de neuitat, într-o destinație exotică și luxuriantă, să plătească sume de peste 2000 de euro de persoană. În perioada ce urmează ne așteptăm la un număr mai mare de rezervări pentru asemenea pachete”, a declarat Alin Burcea, președinte Paralela 45.

Majoritatea persoanelor care cumpără pachete turistice de lux au vârste cuprinse între 35 și 50 de ani și sunt oameni cu un program încărcat, care își doresc ca vacanțele lor să fie organizate până la cel mai mic detaliu. Conform agenţiei de turism, sumele pe care le plătesc pentru un Revelion de lux trec de 2000 de euro de persoană.

Cea mai căutată destinație de lux este Mauritius – Insula din Paradis. Pentru această destinaţie, oferta de Revelion include transport charter București – Mauritius și retur, 7 nopți de cazare la hoteluri de 5 stele, cină de Revelion, transferuri aeroport – hotel – aeroport și asistență turistică în limba română, cu prețuri începând de la 2290 de euro de persoană.

Pentru cei care aleg să sărbătorească noaptea dintre ani în Zanzibar, pachetele includ transport cu avionul București – Dar es Salaam – București, 6 nopți cazare cu demipensiune în hotel Karafuu Beach Resort & Spa de 5 stele, transferuri aeroport – hotel – aeroport, însoțitor român de grup. Prețul acestui pachet de vacanţă pornește de la 2435 de euro de persoană.

Înainte de a alege o astfel de vacanţă, 80% dintre români se informează mai întâi online cu privire la ofertele agențiilor și serviciile incluse, iar un rol important în acest proces îl joacă și referințele pe care le primesc din partea altor turiști.