Promotii Black Friday 2020

Câţi bani vor cheltui românii în perioada reducerilor de Black Friday

20.11.2015

Românii vor aloca pentru ediţia din acest an a campaniei de Black Friday un buget mediu de 460 lei, cu peste o treime mai mare decât cel de anul trecut, care a fost de aproximativ 340 lei, a anunţat Netopia mobilPay. În plus, anul acesta va fi primul Black Friday din România în care consumatorii pot plăti inclusiv cu Bitcoin produsele comandate, la toți comercianții parteneri Netopia mobilPay care au implementat tranzacțiile cu moneda digitală.

De asemenea, suma medie cheltuită de Black Friday se va dubla față de media anuală. În acest an, tranzacția medie zilnică a fost de 230 de lei, iar de Black Friday românii vor cheltui, în medie, 460 lei.

Cele mai multe tranzacții vor fi realizate pentru produse IT&C, fashion, cosmetice, home&deco, cărți, dar și pachete turistice sau bilete de avion. În plus, conform Netopia mobilPay, apetitul consumatorilor pentru prețurile scăzute anunțate deja de către retailerii online va avea un impact și asupra numărului total de plăți digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut.

În ceea ce privește dispozitivele de pe care se vor face plățile online, circa o treime vor fi generate de pe tablete și telefoane cu sisteme de operare smart, iar restul de pe desktop-uri și laptop-uri.

Totodată, peste jumătate dintre plăți vor fi efectuate din Capitală, urmate de cele din Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța, fiecare cu o rată între 5% și 3%.

 

 

Citiți și despre: