Câți români fac cumpărături de pe telefonul lor mobil?

31.07.2017

În jur de 6 din 10 români au în plan să facă achiziţii online direct de pe telefonul mobil, în următoarele șase luni, potrivit studiului „Online shopping de pe telefonul mobil” solicitat de Blugento, companie din Cluj-Napoca specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento.

Rezultatele cercetării arată importanța tot mai mare a dispozitivelor mobile în procesul de achiziție online, în condițiile în care 4 din 10 respondenți declară că fac cumpărături online lunar, iar 3 din 10 utilizează telefonul mobil sau tableta pentru astfel de tranzacții.

„Observăm o schimbare importantă în comportamentul de consum în rândul cumpărătorilor români și o aliniere la tendințele globale, mare parte dintre clienții magazinelor online utilizând telefonul mobil pentru achiziții. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre magazinele online nu sunt optimizate pentru mobile, lucru absolut necesar pentru a rămâne competitive în această industrie”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento. „Iar într-o industrie cu o concurență atât de ridicată, să nu ai un magazin online optimizat pentru mobil înseamnă, cel mai probabil, că se pierd un sfert din vânzări”.

De asemenea, studiul mai arată că smartphone-ul a devenit indispensabil pentru aproape toți românii, 9 din 10 respondenți declarând că dețin un astfel de dispozitiv, iar dintre aceștia, peste 80% accesează website-uri direct de pe telefoanele mobile.

În ceea ce privește categoriile de produse cumpărate online de pe telefonul mobil, studiul relevă faptul că pe primul loc în topul preferințelor românilor se află hainele, urmate de electronice, electrocasnice și produse cosmetice.

Românii care folosesc dispozitivele mobile pentru cumpărături online sunt de părere că pot efectua tranzacții online de pe smartphone într-un mod mai accesibil, mai comod și fără constrângeri legate de timp sau locație.

Cumpărătorii care utilizează telefonul mobil fac comenzi online cu valori între 100 și 500 de lei (5 din 10).

 

 

 

Citiți și despre: