Stiri: Companii

Câți români folosesc TikTok?

Câți români folosesc TikTok?

26.10.2023

Câți români folosesc TikTok? Compania face publice date privind comunitatea din România. Astfel, TikTok anunță că 7.4 milioane de români folosesc platforma în fiecare lună. Fie că aleg să urmărească clipuri sau să le distribuie pe ale lor, să facă duete, LIVE-uri sau să experimenteze efectele și filtrele speciale, o mulțime de români vin pe TikTok în fiecare lună. Românii folosesc platforma pentru a descoperi lucruri noi, a împărtăși idei, a sărbători împreună și a oferi lumii o perspectivă asupra vieții lor, în timp ce inspiră creativitate și aduc bucurie.

Acest lucru demonstrează puterea creativității românilor și cum a oferit TikTok o pânză pe care aceștia pot să creeze, o fereastră prin care pot vedea lumea și o punte către noi culturi, generații și idei.

Cele mai populare videouri

Cele mai populare videouri și trenduri pe TikTok dezvăluie pasiunile românilor și arată aspecte ale culturii locale susținute de imaginația și creativitatea creatorilor români. De la muzică, sport, lifestyle și până la studiul pentru examenele naționale, TikTok este un spațiu pentru pasiuni și interese comune.

Festivalurile de cultură din România

TikTok îi ajută pe români să redescopere dragostea lor pentru cultură. TikTok a susținut festivalurile de cultură din România cum ar fi TIFF, FITS și RCW în trecut și a încurajat comunitatea locală să aprecieze și să interacționeze cu actele de cultură. Anul trecut, TikTok a colaborat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania pentru cea de-a XXI-a ediție, ca parte a #CultureTok. Parteneriatul cu cel mai mare festival de film din România a inclus evenimente, workshop-uri, LIVE-uri, dar și hashtag challenge-ul local #PovestitoruldeFilm care a adunat peste 385 de mii de postări.

Câți români folosesc TikTok? Muzică

TikTok a devenit locul în care muzica este descoperită și redescoperită. De la noile talente care își publică cele mai recente cântece, la melodiile consacrate care sunt redescoperite de generații noi, remixurile, mashup-urile și colaborările muzicale prosperă pe platformă. Muzica începe pe TikTok și este folosită în milioane de creații video, propulsând melodiile în fruntea topurilor și consolidând carierele artiștilor de toate genurile.

Senzația pop INNA a devenit și mai cunoscută pe TikTok la nivel mondial datorită single-ului „Up” în colaborare cu Sean Paul, care a inspirat peste 1.6 milioane de videoclipuri. Artista Olivia Addams (@oliviaaddams) și-a început cariera muzicală pe TikTok, unde și-a promovat pentru prima dată melodia de succes „I’m Lost”, care a ajuns pe locul #1 în Viral 50 Spotify Romania.

Fanii sportului

Sportul este una dintre cele mai populare forme de divertisment pe TikTok, iar hashtag-ul #TikTokFootball a adunat peste 12 miliarde de vizualizări. În România, hashtag-ul #fotbalromania însumează 499.6M de vizualizări și adună noutăți, poveștile jucătorilor și echipelor și momente memorabile din lumea fotbalului. Conținutul din sala de sport este, de asemenea, popular, creatorii oferind inspirație pentru antrenamente și stil de viață sub hashtag-ul #fitnessromania, care a adunat 293.6 milioane de vizualizări.

#LearnonTikTok

#LearnonTikTok este un trend popular în întreaga lume, dar și în România. Unele dintre cele mai folosite hashtag-uri și cele mai mari comunități TikTok din România sunt dedicate învățării și descoperirii lucrurilor noi. De la #invatapetiktok, care a strâns 9 miliarde de vizualizări și care reprezintă unul dintre cele mai populare hashtag-uri din țară și până la #dezvoltarepersonala care a adunat 1.2 miliarde de vizualizări, românii învață și se dezvoltă în fiecare zi. În timpul examenelor naționale, învățarea pe TikTok devine principalul trend, iar profesorii organizează sesiuni live pentru studierea subiectelor de examen.

Citește și PPC Renewables vrea să preia Land Power. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței