Câţi români îşi permit să aibă o asigurare privată de sănătate?

05.08.2015

Unul din cinci români își poate permite și ar trebui să aibă o asigurare medicală internațională privată. Astfel, din cei aproximativ 4,5 milioane de salariați cu contract de muncă înregistrați în aplicația Revisal, circa 20% au un venit brut lunar de 5.000 de lei sau chiar mai mult, potrivit datelor de la Inspecția Muncii.

Acest lucru le oferă posibilitatea de a face o alegere înțeleaptă în ceea ce privește serviciile medicale, alegere care îi poate scuti de problemele tot mai mari ale sistemului de sănătate din România. Este foarte important să iei decizia potrivită, atunci când de această decizie depind sănătatea și viața ta. Faptul că aproximativ 200.000 de români au aceste venituri înseamnă că pot alege tratamentul medical pe care îl merită, la standarde internaționale.

“Datele statistice publicate recent de Inspecția Muncii sunt încurajatoare nu doar pentru economie în general, dar și pentru clasa de mijloc din România, care nu ar trebui să mai depindă de sistemul sanitar de stat. Cu un salariu de 1.000 de euro, sau chiar cu mai puțin de atât, asigurarea medicală privată devine foarte accesibilă. Faptul că unul din cinci români poate să renunțe imediat la un sistem medical aflat el însuși… pe patul de moarte și să aibă acces, în schimb, la orice facilitate medicală de top din Europa e o veste bună care merită a fi răspîndită”, spune Zahal Levy, președintele MediHelp International.

 

 

Citiți și despre: