Stiri: Companii

Câţi români vor pleca în vacanţă de Rusalii şi ce destinaţii aleg aceştia?

15.05.2015

Aproximativ 50 000 de români vor pleca în vacanță de Rusalii. Astfel, agenţia de turism Paralela 45 preconizează că numărul celor care vor pleca în vacanță să crească față de anul trecut și să ajungă la 50 000, românii alegând, în mare parte, destinațiile din zona litoralului, dat fiind și vremea bună care se anunță.

„De Rusalii cele mai multe vacanțe le-am vândut deja pe litoral, atât în România, cât și în Bulgaria. Românii vor profita de weekendul prelungit și de tarifele hoteliere care în această perioadă sunt cu până la 30% mai mici decât în plin sezon, iar în unele unități se oferă și masa de Rusalii gratuită. Mulți își vor lua și ziua de vineri liberă pentru a uni cu weekendul și atunci vor prefera să aleagă destinații în apropierea casei, iar între litoralul românesc și bulgăresc nu e o diferență foarte mare nici la distanță, nici la tarifele”, a declarat Alin Burcea, Președinte Paralela 45.

În oferta agenţiei cele mai căutate oferte au fost cele pentru perioada 29.05-01.06.2015 cu 3 nopți cazare.

Prețurile încep de la 102 lei/ persoană sejur de 3 nopți cazare în cameră dublă standard pentru litoral România, de la 26 euro/ persoană/ sejur de 3 nopți în cameră dublă cu all inclusive pentru litoral Bulgaria și 290lei/ persoană/ sejur de 3 nopți în cameră dublă cu mic dejun inclus la munte.

Anul trecut, aproximativ 40.000 de români au plecat în vacanță de Rusalii, cu 30% mai puțini decât în 2013, când sărbătoarea a fost la sfârșitul lunii iunie, iar elevii erau deja în vacanță.

Cu toate acestea, deși și anul acesta Rusaliile pică înaintea examenului de Bacalaureat, vremea se anunța a fi mult mai călduroasă decât media lunii iunie, iar obiceiurile de consum în ceea ce privește vacanțele au început să crească începând cu 2015.