Rezultate Libris 2019.

Câţi studenţi au ales să urmeze Universitatea de Vest din Timişoara?

03.08.2015

Universitatea de Vest din Timișoara a înmatriculat în această vară cu 25 % mai mulți studenți față de admiterea din iulie 2014. Astfel, peste 3300 de tineri au ales să studieze la UVT, cu aproximativ 650 mai multi față de anul trecut.

Cele mai mari creșteri ale numărului de studenți, de 30 %, s-au înregistrat la Facultățile de Chimie, Biologie, Geografie — Economie și de Administrare a Afacerilor — Litere, Istorie și Teologie — Matematică și Informatică — Sociologie și Psihologie. Facultățile de Științe, Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și de Muzică au înregistrat creșteri de aproximativ 20%.

„Am înmatriculat simțitor mai mulți studenți față de anul trecut. Vorbim despre un merit al întregii comunități. Avem resurse umane de calitate, studenti care performează și ne reprezintă cu onoare în țară și peste graniță, investiții importante în procesul educațional, în stagii de pregătire practică și în infrastructura de cercetare. Toate, cumulat, dau încredere viitorilor studenți că au tot ceea ce le trebuie pentru a performa mai bine”, spune Rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

Numărul ridicat de noi studenti s-a prefigurat si în momentul înscrierilor. Astfel, instituția a înregistrat o concurență la anumite specializări chiar si de nouă, șapte sau patru candidați pe un loc. Cele mai căutate au fost cele de Informatică, Jurnalism, Comunicare și relații publice, Contabilitate și informatică de gestiune, Informatică economică, etc.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă sesiune de admitere în perioada 7-20 septembrie.

 

 

Citiți și despre: