Cazuri de gripa inregistrate in Romania

Câte cazuri de gripă s-au înregistrat în România, până la începutul anului 2019?

14.01.2019

Cazuri de gripă. În prima săptămână din anul 2019, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă. Totuși, nivelul s-a încadrat în intervalul așteptat, conform unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătății.

Cazuri de gripă. Creștere de 9,1%

La nivelul întregii țări, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 52991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (48546) și cu 32.5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39978), creșterea fiind datorată în parte și datelor subraportate din săptămâna anterioară ca urmare a zilelor libere legale din perioada sărbătorilor.

Cazuri de gripă. Ce spune ministrul Sănătății?

“În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă. Este vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal”, a declarat astăzi ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De la începutul acestui sezon au fost înregistrate cinci decese confirmate cu virus gripal. Ministrul Sănătății a declarat că există o îngrijorare privind decesul unor persoane tinere fără antecedente de sănătate, dar și nevaccinate.

Cazuri de gripă. Cea mai eficientă metodă de prevenție

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Prin urmare, instituția recomandă populației să se vaccineze.

Până la data de 06.01.2019 au fost vaccinate antigripal 1.203.057 persoane din grupele la risc, cu vaccin asigurat gratuit de către Ministerul Sănătății în cadrul campaniei de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Anul acesta Ministerul Sănătății a cumpărat 1 300 000 doze de vaccin gripal.

Cazuri de gripă. Începerea școlii

De asemenea, Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește.

În aceste condiții, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

Cazuri de gripă. Igiena personală

În plus, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Măsuri de igienă personală:

  • spălarea cu apă şi săpun a mâinilor
  • folosirea batistelor pentru strănut sau tuse
  • respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe
  • odihnă
  • mişcare

Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.

Citește și Salariu mediu în România 2018. Datele publicate de INS

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Câte cazuri de gripă s-au înregistrat în România, până la începutul anului 2019?

  1. Pingback: Ratingul Bucurestiului. Anuntul facut de Fitch | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Fitch confirmă ratingul Bucureștiului

Comentariile nu sunt permise.