Stiri: Logistica

CBRE are un nou şef al departamentului Industrial și Logistic pentru regiunea ECE

03.04.2014

CBRE a numit un nou şef al departamentului Industrial și Logistic pentru regiunea Europei Centrală și de Est (ECE), Joerg Kreindl preluând această funcţie pe fondul evoluției impresionante a pieței pe acest segment.

Compania a anunţat că ritm de creștere al segmentului Industrial și Logistic este, de departe, cel mai semnificativ dintre toate clasele tradiționale de active imobiliare.

Joerg Kreindl a coordonat zona de servicii pentru ocupanții industriali din biroul de la Varșovia în ultimii 3 ani și a lucrat la transferul echipei CBRE la o platformă integrată, iar acum se va concentra exclusiv pe extinderea și relocarea ocupanților industriali pe scară largă în regiunea ECE.

Creșterea activității pe acest segment este determinată atât de factori legați de schimbarea ocupațională, cât și factori legați de piața de investiții.

Astfel, în Europa, investițiile în segmentul industrial au crescut cu 50% în 2013, fiind sectorul cu cea mai mare rată de creștere anuală. În plus, se estimează că interesul puternic al investitorilor va continua cu unele oferte semnificative care urmează să fie semnate.

„Europa Centrală și de Est este una dintre regiunile care beneficiază din plin de de pe urma acestor factori. Chiriile la un plafon minim, combinate cu creșterea producției industriale susțin ideea că vom începe să vedem o creștere a închirierilor în mai multe piețe curând. În plus, regiunea oferă un mare potențial pentru dezvoltatorii încă bazaţi pe o rețea de infrastructură aflată într-un proces rapid de îmbunătățire și sofisticarea tot mai mare a segmentului I&L ca urmare a efectelor pe care cumpărăturile le au asupra modalității de livrare a bunurilor către consumatorul final”, a declarat Joerg Kreindl, Senior Director, șeful departamentului Industrial al CBRE Europa Centrală și de Est.

Acesta a mai explicat că CBRE a observat o o creștere semnificativă a activității sectorului, compania decizând dublarea personalului pe acestă divizie, o creștere semnificativă a activității în sectorul.

„Am fost implicați în unele dintre cele mai mari tranzacții din regiune, inclusiv cea mai mare tranzacție industrială realizată vreodată în România – 45.000 metri pătraţi, închiriați de Carrefour, 45.000 metri pătraţi închiriați de către doi furnizori majori de automobile în Slovacia, peste 40.000 metri pătraţi închiriați de către DHL în Polonia și un proiect personalizat de 20.000 metri pătraţi pentru Steelcase în Republica Cehă. În total, departamentul Industrial al CBRE a negociat peste 400.000 metri pătraţi de spații industriale în numele clienților săi din Europa Centrală și de Est”, a adăugat domnul Kreindl .