Stiri: Economie

CCIR a primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Liban

13.06.2014

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Liban, membrii ai Young Presidents’ Organization, organizaţie care reuneşte în prezent peste 22.000 de membri din peste 120 de ţări și care reprezintă medii de afaceri diferite, reunite sub sloganul “Lideri mai buni prin educaţie şi schimb de idei”.

Delegaţia a inclus reprezentanţii a șapte companii libaneze. Este vorba despre Jamal Dandan – Sadco s.a.r. (industria de farmaceutice şi articole pentru spitale pentru Liban, Soroa şi Iraq), Rizk El Khoury – Cumberland s.a.l (companie de asigurări şi servicii pentru Liban şi Arabia Saudită), Tarek Fawaz – Fawaz holding (distribuţia de articole de lux, produse alcoolice şi articole casnice pentru Liban, Siria şi Iraq), Imad El Khalil-Time limited s.a.l (dezvoltator de imobiliare), Ziad el khalil –  (imbutaliere bauturi Pepsi Cola in Nigeria, Ghana, Kenya, Tanzania), John Bakhos – Grid international (servicii de consultanţă la nivel internaţional), Chaker Saab – Tinol paints (producător, comerciant şi distribuitor de vopseluri in Liban).

Din partea CCIR delegaţia a fost primită de Irina Papadache, şef Birou Relaţii Externe, care a prezentat pe scurt Sistemul Cameral din România, atribuţiile şi rolul pe care îl ocupă în reprezentarea la nivel naţional şi internaţional a mediului de afaceri din ţara noastră..

.

Apoi, a urmat o prezentare detaliată a climatului de afaceri şi investiţional actual, făcută de către Viorel Ciocoiu, Consilier al Secretarului de Stat în cadrul Departamenului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat-Public-Privat şi Promovarea Exporturilor. Prin această prezentare oamenii de afaceri libanezi au beneficiat de informaţii importante privind posibilităţile şi condiţiile de a investi în România. Delegaţia oamenilor de afaceri libanezi, plăcut impresionată de această vizită şi de informaţiile primite, a promis că va reveni în curând în ţara noastră, cu proiecte de investiţii concrete.