Stiri: Economie

CCIR deschide un Birou de Reprezentare la Castellón, în Spania

19.03.2014

Camera de Comerţ Naţională a României (CCIR) va deschide în luna iunie a acestui an un Birou de Reprezentare la Castellón, în Spania, iar în perioada 10 – 11 martie o delegație a Camerei de Comerţ Naționale a României a realizat o vizită de lucru la Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Castellón, la invitaţia preşedintelui Lola Guillamón Fajardo.

De asemenea, Conducerea Executivă a CCIR a avut o serie de întâlniri cu primarul oraşului, adjunctul Provinciei pe probleme de relaţii instituţionale, directorul Parcului Industrial Espaitec, departamentele camerale şi Consulul României în Comunitatea Valenciană.

Camerele din România şi Castellón au iniţiat cu acest prilej un parteneriat consistent atât la nivel instituţional cât şi la nivelul mediului de afaceri, Biroul de Reprezentare fiind proiectat ca o punte de sprijin real pentru oamenii de afaceri români şi spanioli.

”Networking-ul şi schimburile de bune practici au evidenţiat multiple oportunităţi de cooperare în sfera dezvoltării serviciilor camerale şi interesul celor două părţi pentru materializarea unor proiecte concrete precum: interconectarea platformelor informaţionale pentru a sprijini companiile interesate să-şi internaţionalizeze afacerile, schimburile de experienţă în domeniul formării profesionale şi participarea la proiecte, în consorţiu, pentru a dezvolta activităţi ce potenţează activitatea Sistemului Cameral”, au precizat reprezentanții CCIR, într-un comunicat de presă.

Biroul de Reprezentare la Castellón este o structură care se doreşte a fi un instrument cheie pentru mediul de afaceri spaniol în vederea dezvoltării cooperării cu mediul de afaceri românesc.

Astfel, Biroul va oferi servicii camerale companiilor din Castellón interesate să investească, să înceapă o afacere sau să-şi consolideze afacerile deja existente în România, dar şi consultanţă întreprinzătorilor români sau locali.

Directorul General al Camerei de Comerț, Joaquín Andres, a afirmat că întâlnirile au contribuit la stabilirea unui prim contact cu echipa de Conducere a Camerei de Comerţ a României şi cu realitatea, lunga istorie a relațiilor sociale şi economice dintre cele două comunităţi.

”Cele două Camere au determinat că regiunea Castellón reprezintă locul perfect pentru iniţierea proiectului Birourilor de Reprezentare ale CCIR în Spania, ridicându-se la nivelul aşteptărilor oamenilor de afaceri”, a declarat acesta.

Şeful Executivului Camerei de Comerţ Naţionale a României, Liliana Cornelia Ştefănescu, a mulţumit părţii spaniole pentru deschidere, notând că modul de lucru similar și domeniile de interes reciproc pentru schimburile de know-how şi bune practici în chestiuni legate de internaționalizare, training, dezvoltarea mediului de afaceri, investiții, arbitraj şi mediere, descriu premizele unei cooperări pe foarte multe paliere, cu beneficii atât pentru Camere cât şi pentru mediul de afaceri.