Petrol si gaze

CDI Oilfield

CDI Oilfield devine Endurance Lift Solution International

01.08.2022

ELSI și-a securizat cota de piață locală de 98% prin reînnoirea contractelor cu ceilalți operatori de zăcăminte. CDI Oilfield devine, în urma unui proces de rebranding complex al companiei, Endurance Lift Solution International SRL, începând cu 1 Iulie 2022. Schimbarea numelui reflectă creșterea în colaborare, comunicare și activități comerciale între afacerea din  România și cea din SUA în ultimii 5 ani, conform dlui. John Schmitz, CEO și președinte al Endurance Lift Holding US.

Pentru cele mai multe companii, perioada recentă a pus la încercare atât abilitățile manageriale, cât mai ales pe cele sociale, de comunicare și readaptare la munca de birou, dupa vârful pandemiei COVID 19, însă Endurance Lift Solution International a reușit să depășească acest moment. În plus, modificările recente au permis o mai ușoară ajustare a strategiei, având în vedere turbulențele existente în piață.

Începând cu 1 Iulie 2022, CDI Oilfield devine, în urma unui proces de rebranding complex al companiei, Endurance Lift Solution International SRL

Astfel, cu o echipă unită, sudată și chiar întărită cu departamente noi, pregătită să facă față noilor provocări generate de impactul crizei energetice cumulate cu războiul regional, ELSI și-a securizat cota de piață locală de 98% prin reînnoirea contractelor cu ceilalți operatori de zăcăminte.

Compania a câștigat două contracte de furnizare pompe în valoare de trei milioane de dolari pentru Total Kazahstan și NIS Serbia, ultimul fiind reziliat, date fiind sancțiunile și natura acționariatului NIS.

„Dacă vorbim de proiecte, nu demult am definitivat și deschis Centrul de Fabricație Echipament Petrolier. Locația de 1.200 mp este în proximitatea sediului nostru din Parcul Industrial Dibo, comuna Brazi. Suntem legați sufletește de această realizare, pentru că, în primul rând investiția, dar mai ales logistica tehnică a fost coordonată ca și achiziție, montaj și punere în funcție de către echipa ELSI. Acest lucru ne-a mobilizat, astfel încât, la sfârșit, am realizat că noi, cu un specific aparte al companiei, acela de integrator, am deschis o capacitate de fabricație”, ne-a declarat dl. Vasile Mogoș, Managing Director Endurance Lift Solution International.

Proiectele, parteneriatele și planurile în dezvoltare

Produsele specifice industriei produse în fabrica ELSI au atras după sine parteneriate cu furnizori din Canada, ceea ce înseamnă că ELSI își face debutul pe terenul atât de volatil al furnizorilor de materii prime din UE, dar și din afara granițelor Uniunii.COSTIUI

Pentru perioada următoare, planurile de dezvoltare sunt în primul rând conturate de reașezarea piețelor de aprovizionare, dar și de creșterea capacității de producție, astfel încât să fie consolidată poziția de producător de echipamente și componente pentru industria extractivă de petrol.

Produsele specifice industriei produse în fabrica ELSI au atras după sine parteneriate cu furnizori din Canada

Piețele, atât locale, cât și internaționale, au un comportament total diferit acum față de ciclurile sus și jos ale prețului petrolului din trecut. Tradițional, creșterea prețului țițeiului se sprijinea pe prețuri decente ale echipamentelor ce concurau cu eforturile producătorilor de a spori producția de petrol. Acest lucru se întâmpla pentru că fabricile de echipamente creșteau producția imediat ce operatorii începeau să producă mai mult petrol.

„Paradoxul zilelor noastre este acela că fabricanții nu pot ține pasul cu cererile operatorilor, așa acum eram obișnuiți. Motivul principal este că, în timpul pandemiei, unii producători de echipamente au închis ori redus capacitățile și repornirea la capacitate maximă e dificilă. Un al doilea motiv vine din accentuarea crizei energetice și a războiului regional, cu impact devastator asupra capacității furnizorilor de materii prime de a susține fabricile producătoare de echipament, atât ca și termeni de livrare, cât și ca predictibilitate a prețurilor”, precizează dl. Mogoș.

Principalele tendințe observate la nivelul pieței

În momentul de față, există produse ale căror termeni de livrare au crescut într-un interval de un an, de la 4 luni la 12 luni de la lansarea comenzii și cu o creștere de prețuri de peste 50%. Cu alte cuvinte, operatorii de zăcăminte își doresc o sporire a capacităților de producție, dar industria suport nu ține pasul.

Astfel, oportunitățile din piață sunt sufocate de o supraîncălzire a capabilităților industriei de echipamente petroliere de a face față cerințelor date de turbulențele din piață, în special a lanțurilor de aprovizionare cu materii prime pentru industria de profil: oțel, inox, fontă, crom, pulberi, substanțe chimice.

În momentul de față, există produse ale căror termeni de livrare au crescut într-un interval de un an, de la 4 luni la 12 luni de la lansarea comenzii și cu o creștere de prețuri de peste 50%

„Cu toate acestea, strategia companiei, de a deveni și fabricant, nu doar integrator, ne face să sperăm că vom scurta termenii de livrare prin accesarea directă a materiei prime. Suntem acum în măsură să ne gestionăm planuri proprii de fabricație, un control al calității mai eficient și, nu în ultimul rând, o reducere a costurilor cu șanse sporite de ne conserva rata de profitabilitate”, detaliază Directorul General.

Modificările aduse gamei de servicii oferite

Majoritatea produselor ELSI fie optimizează, fie eficientizează producția sondelor de petrol, fiind concepute într-un departament de cercetare-dezvoltare și fabricate în noul centru. Centrul de fabricație ELSI reprezintă o investiție de un milion de dolari care asimilează logistică de ultimă generație, un personal ultra calificat și un sistem de management auditat de către Lloyd’s. De asemenea, specificul de fabricație al pieselor de pompe de adâncime a necesitat și un audit API, audit încheiat de asemenea cu succes.

Prin urmare, ELSI rămâne în continuare o companie stabilă în ceea ce privește personalul, fiind deschisă către recrutarea și angajarea de noi specialiști, dar și către descoperirea și pregătirea a noi talente din interiorul organizației. Cifrele vorbesc de la sine. Pompele și echipamentele ELSI exced nivelul maxim al indicatorilor de performanță stabilite contractual, ceea ce face ca ELSI să devină singurul producător de pompe cu piston licențiat API 11 AX din Europa și Orientul Mijlociu.

Centrul de fabricație ELSI, reprezintă o investiție de un milion de dolari care asimilează logistică de ultimă generație, un personal ultra calificat și un sistem de management auditat de către Lloyd’s

„Produsele de top pe care le-am asimilat se referă la pompele cu cavități progresive, piese pentru pompele cu piston, dar și alte echipamente necesare funcționării sondelor de petrol. Această investiție vine în spriijinul stabilității și dezvoltării afacerii noastre. Aproximativ 40% din cifra noastră de afaceri se va sprijini pe comercializarea și servisarea produselor ELSI, un adevărat record, ținând seama de perioada scurtă de la prima pompă fabricată în luna Decembrie 2021”, afirmă dl. Vasile Mogoș.

O poziție solidă a companiei

În ceea ce privește protecția mediului, compania se implică prin dezvoltarea unor echipamente de comprimare gaze de sondă. În plus, se are în vedere și un parteneriat cu un producător de instalații de automatizare funcționare sonde, care va veni în sprijinul optimizării producției sondelor, dar și a consumului de curent electric. Un plus al acestui sistem este acela că previne orice scurgeri accidentale de fluide poluante prin sistemul de senzori, semnale de avertizare, dar și oprire automată a sondei în caz de avarii.

„În concluzie, trebuie să menționăm faptul că anul financiar 2021 și prima jumătate a anului 2022 arată o poziție solidă a companiei în piață. Investiția din 2021 certifică faptul că, din punct de vedere al fluxului de numerar, ELSI este stabilă financiar. Indicatorii financiari satisfac așteptările investitorului și asigură stabilitatea fiecăruia dintre angajații noștri, într-un mediu de lucru curat, profesional și performant”, a încheiat Dl. Vasile Mogoș, Managing Director Endurance Lift Solution International.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/cdi-oilfield-services-servicii-de-calitate-la-standarde-internationale/