Stiri: Sanatate

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

Ce atribuții are Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate?

04.10.2022

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate. Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

85 de angajați

INMSS se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății. INMSS va funcționa ca unitate sanitară finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat. Instituția va avea cel mult 85 de angajați.

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate. Obiectul activității

Institutul va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătății să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituțiile sanitare să fie conduse în mod profesionist.

INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical.

Reforme în sănătate

Înființarea INMSS este un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor Reformei 3. – R3. Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate din cadrul PNRR.

Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Școală Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Sănătate, vor continua până la finalizare.

Citește și Fonduri PNRR 2022: Peste 180 milioane de euro pentru medicii de familie