Stiri: Companii

Ce avantaje oferă companiile pentru relocarea angajaţilor?

13.04.2016

Compania de resurse umane, GiGroup România, a relocat peste 700 de oameni doar în luna martie a anului curent, majoritatea fiind relocați din zona Moldovei, pentru companiile din industria automotive din vestul țării.

Postul pentru care există cele mai multe cereri de recrutare este cel de confecționer cablaje auto. Nevoia de personal ridicată venită din partea companiilor din vestul țării în momentul de față nu mai poate fi onorată numai din zonele apropiate, datorită șomajului foarte scăzut din județele Arad (2,2%), Timiș (1,55%), Caraș-Severin (4,2%), Bihor (3,5%) sau Alba (5,46%) unde de altfel existența companiilor producătoare este mare.

Acest motiv, îi face face pe angajatori să recurgă la relocarea de persoane din zone ale țării unde rata șomajului este mult mai ridicată, preponderent din zona Moldovei, din județul Vaslui unde rata șomajului depășește 10% și unde nu există cerere de forță de muncă.

“Primul proiect de relocare a început undeva la sfârșitul anului 2014. Anul 2015 a adus și mai multe proiecte de relocare cât și mai multe persoane relocate. Trendul continuă și în anul 2016, iar dacă în anul 2014 și 2015 majoritatea persoanelor relocate au fost preponderent pentru industria auto, începand cu 2016 și companii producatoare din alte domenii au început să ia în considerare relocarea de personal. Daca la început procesul de relocare era considerat o soluție pe termen scurt (3-6 luni), în acest moment deja se încearcă relocarea persoanelor din zone defavorizate pe termen lung (6-18 luni), companiile fiind nevoite astfel să mute întreaga familie (acolo unde este cazul)”, a afirmat Cristian Huzău – Director Național Operațional al companiei.

Oamenii sunt deschiși pentru a se reloca datorită beneficiilor primite de la angajatori pe lângă salariul oferit, care este salariul mediu brut pentru munca necalificată, se mai adaugă transportul la locul de muncă, diverse bonusuri de performanță și de fidelitate, orele suplimentare fiind plătite dublu. Totodată, angajatorul oferă cazare și două mese pe zi.

Anul trecut, compania GiGroup România a relocat peste 3.000 de persoane în țară, fapt care atestă gradul înalt de credibilate pe care compania o are atât în fața angajaților cât și a clienților în momentul de față, făcând ca procesul de recrutare în zonele din Moldova și Muntenia să fie cu o rată de responsivitate ridicată din partea celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.