Stiri: Companii

Ce buget alocă românii pentru mini-vacanța de Valentine’s Day?

13.02.2015

O mare parte dintre românii care vor călători de Valentine’s Day au ales Valea Prahovei si Transilvania, procentul rezervărilor la hoteluri în perioada 13 – 15 februarie avansând cu 15%, conform unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Astfel, 66% dintre cei care vor călători de Valentine’s day vor alege Valea Prahovei (23%) și Transilvania (22%), în timp ce Sibiu, Sighișoara și Brașov sunt considerate cele mai romantice destinații din România.

În plus, conform hotelierilor, luna februarie aduce odată cu celebrarea zilei de 14 februarie o creștere mai mare a rezervărilor online, față de alte luni ale anului, gradul de ocupare urmând să fie de peste 53% în această perioadă.

”Pentru ca sejurul de Valentine’s Day să fie cât mai deosebit, hotelierii au pregătit pachete promoționale, printre care accesul la piscină, saună și sală fitness, cină romantică, masaje de relaxare și altele. De asemenea, vor oferi și cadouri, programe de divertisment, servicii suplimentare (șampanie în cameră, cine speciale) pentru perechile care călătoresc de Valentine’s Day. Peste jumătate din repondenți (74%) au spus că ar mai include în serviciile suplimentare ale sejurului de Valentine’s Day și pachetele spa & wellness”, au afirmat reprezentanții HotelGuru.ro.

Prețul mediu al unui sejur

Majoritatea celor care se cazează în această perioadă preferă să stea între două și trei nopți, iar prețul mediu pentru al unui sejur în acest weekend este în jur de 300 – 400 lei.

Printre destinațiile inedite alese de cei peste 600 de români care au răspuns la chestionarul efectuat de HotelGuru.ro sunt Sinaia – căsuțele din copac Complex Harmonie (36%), Maramureș – hotelul tren Carpatia Express (32%), dar și Balea Lac – Hotelul de Gheață (22%). Cei mai mulți dintre cei chestionați (80%) plănuiesc un sejur de o noapte sau maxim două pentru a sărbători Valentine’s Day, iar bugetul maxim alocat este de 400- 600 lei.