Stiri: Companii

Ce buget alocă românii pentru vacanța de Ziua Îndrăgostiților

27.01.2014

Un număr mai mare de români își va petrece, în acest an, Ziua Îndrăgostiților în afara țării, destinația preferată fiind și în 2014 Parisul. Astfel, Vola.ro preconizează că avansul va fi de 20%. Cu toate acestea, destinațiile căutate sunt cele cu prețuri mai mici.

Avantajul acestui an este adus de faptul că 14 februarie pică la sfârșitul săptămânii, iar acest fapt îi face pe români sa aleagă citi break-urile în capitalele Europei.

„Se caută destinațiile romantice, dar și accesibile ca preț. Valentine’s Day din 2014 prinde weekendul și, mai mult, se desfășoară în perioada de extrasezon, când tarifele oricum sunt mai scăzute decât în alte perioade ale anului. Tocmai din acest acest motiv, Roma, Viena și Praga sunt în top 5 la preferințe: au tarife excelente pentru o escapadă romantică de weekend” – Ioana Bălănescu, Manager Departament Pachete Turistice Vola.ro. 

Roma – orașul preferat de români 

Printre orașele preferate în acest an se numără capitala Franței. Roma este însă capitala care  va deține în acest an primul loc în top.

Acest loc în clasament este asigurat atât de prețurile accesibile, cât și de faptul că orașul este considerat unul destul de romatic. La aceste lucuri se mai adăugă și biletele mai ieftine de avion.

Comparativ, un city break la Roma costă aproximativ 175 de euro, în timp ce, în Paris, prețul este aproape dublu, pornind de la 300 de euro.

Un weekend la Viena, în acel weekend, ajunge la 200 de euro, iar la Barcelona – minimum 250 de euro.

„Se constată că din ce în ce mai mulți români pleacă în vacanțe cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanțele în afara continentului”, au încheiat reprezentanții Vola.ro.