Stiri: Finante

Ce bugete alocă românii pentru vacanţa de Paşte?

19.02.2015

Şi în acest an, România, Bulgaria şi Turcia rămân destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile pascale. Totodată, începând cu anul trecut, Paştele în Cipru şi Israel au început să prezinte interes pentru turiştii români, iar în 2015 este vizată o creştere de peste 30% a numărului turiştilor, conform datelor Paralela 45.

„Românii care sărbătoresc Paştele în România aloca un buget de 100-150 euro de persoană în staţiunile montane mai ales, la pensiuni sau hoteluri cu mese festive incluse. Cei amatori de litoral aleg Bulgăria sau Turcia, optând pentru serviciile all inclusive.Tarifele pentru aceste destinaţii pornesc de la 82 euro de persoană pentru trei nopţi de cazare. Anul trecut mulţi romani au ales să petreacă sărbătorile pascale în Cipru, dar şi în pelerinaje în Israel. Ne aşteptăm ca numărul acestora să crească anul acesta cu peste 30%. Bugetul mediu alocat pentru aceste vacanţe începe de la 395 euro de persoană”, a explicat Daniela Dumitrică, Director Marketing Paralela 45.

Un sejur în România, de la 260 lei

Românii pot alege să-şi petreacă Paştele în ţară, la pensiuni sau hoteluri de 3* şi 4* cu mic dejun şi cină festivă de Paşte incluse. Preţurile pentru aceste sejururi încep de la 260 lei.

Conform agenţiei de turism, un pachet de 3 nopţi în Bulgaria are preţul de 82 euro de persoană la un hotel de 4* cu all inclusive. Un sejur de 7 nopţi în Turcia de Paşte porneşte de la 245 euro de persoană cu all inclusive, în tarif intrând şi biletul de avion cursa charter şi transferurile.

5 nopţi în Ţara Sfântă –  599 euro

Cererea a crescut şi pentru pelerinajele în Israel. Un circuit de 5 nopţi în Ţara Sfântă costă 599 euro de persoană, cazare la hoteluri de 3* şi 4* cu demipensiune, intrări la obiectivele turistice precizate în program, biletul de avion, transferurile şi ghid local vorbitor de romană. Turiştii care aleg acest circuit primesc şi un bonus – vizitarea Manăstirilor Sf. Teodosie şi Sf Sava cel Sfinţit.

Ce preţuri au vacanţele în Cipru?

Vacanţele de Paşte în Cipru încep de la 395 euro de persoană, pentru un sejur de 7 nopţi la un hotel de 2* cu demipensiune. Tariful include şi biletul de avion, transferurile şi un prânz festiv de Paşte cu muzica live şi dansuri tradiţionale.