Stiri: Companii

Ce destinaţii de vacanţă aleg românii în septembrie?

16.09.2016

Odată ce vacanţa de vară în care sunt căutate destinaţii cu plaje însorite s-a terminat, pasionaţii de călătorii continuă să îşi planifice călătorii, indiferent că este vorba de city break-uri sau de durate mai lungi. Însă, aceştia încep să fie interesaţi de alt tip de destinaţii. Românii nu fac excepţie de la regulă şi drept urmare luna septembrie a înregistrat numeroase rezervări, aproape în totalitate pentru destinaţii europene, conform unei analize Tripsta.

Pentru septembrie românii au ales predominant destinaţii europene şi şi-au planificat călătoriile cu peste două luni în avans, iar cea mai scumpă rezervare a fost de aproape 2.500 de euro.

Bărbaţii au fost responsabili pentru cele mai multe rezervări făcute în această lună (60,5% din total), în timp ce femeile au finalizat doar 39,5% din totalul rezervărilor; majoritatea utilizatorilor preferă să folosească terminale de tip desktop (76,5%) pentru realizarea de rezervări, dispozitivele mobile fiind folosite în 21,6% din cazuri iar aplicaţia iOS în doar 2% din totalul rezervărilor.

Principalele destinaţii alese de români pentru această lună au fost Amsterdam (12,5% din totalul rezervărilor) şi Atena (9,38%), urmate de Antalya, Copenhaga, Istanbul, Londra şi Viena (la egalitate că procentaj al rezervărilor).

Pentru călătoriile din septembrie, românii au făcut planuri cu mult timp înainte – finalizând rezervările cu 74 de zile în avans – şi şi-au propus să petreacă în medie 6 zile în vacanţă, în acelaşi timp cheltuind pentru călătoriile lor în medie 290,14 euro.

Cea mai ieftină rezervare pentru această luna a fost de 26,79 Euro pentru un zbor către Atena iar cea mai scumpă rezervare a atins suma de 2495,17 euro cheltuiţi pentru zborul a 9 persoane către Dublin.