Stiri: Companii

Ce destinaţii preferă românii pentru sărbătorile de iarnă

21.12.2017

În acest an, românii au ales pentru petrecerea sărbătorilor destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Cătănia – Sicilia și Bologna, conform unei analize Vola.ro. În plus, şi destinațiile din ţară au fost solicitate, în special în perioada sărbătorilor, orașe precum Timișoara, Cluj și Iași fiind în topul opțiunilor românilor.

Conform clasamentului, Londra rămâne cea mai populară destinație către care românii zboară de Crăciun, peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare în aceasta perioadă au ca destinație capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinație este Roma.
În topul alegerilor românilor se mai numără și Bruxelles, Milano sau Madrid.

Totodată, destinațiile exotice au avut o creștere cu 25% față de totalul rezervărilor de anul trecut. Preferințele se îndreaptă în special spre destinații cu plajă precum Thailanda sau Maldive.

Românii au început să își rezerve încă din luna martie biletele de avion sau vacanțele pentru aceste sărbători. Prima rezervare pentru Crăciun a constat în 2 bilete de avion pe ruta București-Roma (dus-întors), cumpărate în luna martie 2017, la un preț total de 75 euro. Tot în luna martie a fost făcută și prima rezervare pentru Revelion: 2 bilete de avion pe ruta București-Maldive (dus-întors), costând 1500 euro.

Primul city break rezervat pentru Crăciun a fost cumpărat tot în martie și a avut ca destinație finală Roma, prețul pachetului pentru două persoane, cu zbor și cazare 2 nopți incluse, fiind de 330 euro.

De asemenea, primul city break rezervat pentru Revelion a fost achiziționat în mai 2017 și a avut ca destinație Larnaca. Pachetul a inclus cazare 3 nopți și biletul de avion pentru 2 persoane şi a costat 270 euro..

.

“Am observat din ce în ce mai mulți clienți care și-au adaptat obiceiurile pentru a beneficia de cele mai bune prețuri chiar și pentru perioade aglomerate, precum Crăciunul și Revelionul. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă rezervarea biletelor din timp, chiar și cu 6 luni înainte. Un sfat poate prea puțin menționat este că decembrie și ianuarie sunt luni foarte bune pentru achiziția biletelor de avion cu plecare în restul anului, așa că recomandăm un mic buget pus deoparte pentru ofertele care vor apărea cu siguranță în luna ianuarie” a declarat Matei Psatta, Head of Marketing Vola.ro