Ce evenimente culturale din România atrag cei mai mulţi turişti străini

05.08.2016

Evenimentele culturale românești continuă să atragă turiști din străinătate, în principalele orașe din România. Astfel, ţara noastră se bucură de o recunoaștere în creștere pe scena culturală internațională, participând la principalele competiții și festivaluri și primind premii importante, arată o analiză Tripsta.

În plus, marile evenimente culturale locale atrag an după an turiști și pasionați de cultură din străinătate în principalele orașe care organizează astfel de festivaluri.

Principalele alegeri ale străinilor

„După cum s-a întâmplat și în anii precedenți, marile evenimente culturale au atras mulți turiști în orașele din România. Cele mai căutate anul acesta au fost TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) organizat între 27 mai -5 iunie în Cluj-Napoca, FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) care a avut loc între 10-19 iunie în Sibiu și Festivalul George Enescu, care va avea loc între 3-25 septembrie în București și deja a atras multe rezervări din partea străinilor pentru acea perioadă”, conform Tripsta.

În cazul TIFF, cei mai mulți străini care și-au rezervat călătorii anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival au fost din Polonia (Cracovia), au avut o vârstă medie de 36 de ani și au cheltuit în medie 148,67 Euro pentru această călătorie, pe care au planificat-o și rezervat-o cu o medie de 28 de zile în avans.

FITS a atras turiști în principal din Germania, cele mai multe rezervări pentru perioada festivalului fiind făcute de către călători din Munchen, Germania, urmați de austrieci venind de la Viena, germani călătorind de pe Koln-Bonn și norvegieni venind de la Bergen. Au cheltuit în medie 347,34 Euro pe călătorie, au avut o vârstă medie de 38 de ani și au petrecut în medie 5 zile în vacanța de la Sibiu de pe perioada festivalului.

Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri organizate în capitala București, a înregistrat deja multe rezervări realizate de străinii care și-au planificat o călătorie în România pentru acest eveniment. Aceștia și-au planificat călătoriile cu o medie de 92 de zile în avans, au o vârstă medie de 39 de ani, au cheltuit 217,28 Euro în medie pe această călătorie și și-au planificat o ședere mai lungă pe durata evenimentului, media fiind de 7 zile.

De unde vin turiştii străini?

Majoritatea turiştilor străini sunt greci care sosesc de la Atena (20%), urmați de călători pasionați de muzică din Praga (12,3%), Istanbul (6.15%), Tel Aviv (6.15%) și Stockholm (6.15%).

 

 

Citiți și despre: