Stiri: Companii

Ce fac românii înainte de a cumpăra o vacanţă de lux?

27.06.2015

Aproximativ 80% dintre românii care cumpără pachete de vacanță de lux aleg să se documenteze mai întâi online în legătură cu ofertele agențiilor. De asemenea, testimonialele sau mărturiile turiștilor mulțumiți au un mare impact în ceea ce privește achiziția vacanțelor, conform unui studiu intern realizat de agenția de turism Paralela 45.

Comparând cu un alt studiu realizat în anul 2014 de Funsherpa și IPK Internațional la nivel de țară, 62% dintre turiști se documentează în social media înainte de a achiziționa o vacanță, 10% dintre consumatori și-au schimbat consultantul de turism în urma impresiilor citite pe bloguri și pe rețelele sociale, iar 52% dintre consumatori și-au schimbat planurile de vacanță în urma documentării online.

Studiul a arătat faptul că social media este o necesitate pentru potențialii și actualii clienți, deoarece permite comunicarea directă cu persoanele care au experiența colaborării cu anumite agenții de turism. Părerile altor persoane care au fost in vacanța pe care viitorul turist și-o dorește sunt definitorii în luarea deciziei finale. Testimonialele sunt foarte importante deoarece prin intermediul lor se dovedește un anumit nivel al calității, se motivează prețurile față de restul serviciilor de pe piață, se reasigură restul consumatorilor de existența anumitor servicii și se mărește spectrul de utilizări pentru anumite pachete.

”Social media este unul dintre cele mai eficiente moduri de a menține relația cu turiștii noștri. Investim în online și ne dorim să încurajăm publicarea opiniilor acestora cu privire la serviciile noastre. Oamenilor le place să își facă auzită opinia, chiar dacă sunt sau nu satisfăcuți de produsele sau serviciile oferite de agenția noastră. În prezent, oricine poate distribui rapid opiniile cu privire la agenție, făcându-le cunoscute câtorva sute de prieteni printr-un singur click. Ce business nu și-ar dori să profite de pe urma unui instrument de marketing puternic și accesibil?”, a afirmat Alin Burcea, președinte Paralela 45.

În ultima perioadă, tot mai mulți români au ales să-și petreacă vacanțele în destinații exotice precum Mauritius, Maldive și Bali. Înainte de a-și planifica vacanțele, turiștii români vor confirmarea calității produselor și serviciilor pe care le vor primi și folosesc social media deoarece pe aceste platforme primesc informații autentice despre calitatea serviciilor, cât și despre raportul calitate-preț comparativ cu alte servicii de pe piață.