Stiri: Companii

Finantare ALRO Slatina

Ce finanţare a primit ALRO Slatina de la EximBank?

16.07.2021

Finanţare ALRO Slatina. EximBank a acordat o finanțare în valoare de 167 de milioane de lei companiei ALRO Slatina, unicul producător de aluminiu și aliaje din aluminiu din România și unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție. Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

Ce spune preşedintele băncii?

”EximBank propune întotdeauna soluții concrete și eficiente pentru a susține dezvoltarea companiilor românești și ne bucurăm că, prin facilitatea acordată, asigurăm uneia dintre cele mai importante companii din România și din Europa, fondurile necesare pentru desfășurarea activității curente în condiții optime. Avem încredere că prin instrumentele oferite de EximBank, inclusiv prin intermediul schemei de ajutor de stat, putem contribui semnificativ la demersurile care se fac pentru accelerarea tendinței de creștere a economiei românești, astfel că vom continua să fim un susținător activ al mediului de afaceri local”, a spus Traian Halalai, Președintele Executiv al EximBank.

Finanţare ALRO Slatina. Pandemia de coronavirus

Mediul economic imprevizibil creat de pandemia de coronavirus – care a afectat puternic două dintre segmentele de piață esențiale pentru ALRO, respectiv industria auto și cea aeronautică, precum și prețurile scăzute la alumină au reprezentat principalele provocări ale producătorului român de aluminiu pentru depășirea cărora a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări.

„Reziliența ALRO este obținută și prin valorificarea oportunităților generate de crize, cum este și cazul crizei sanitare; și în astfel de vremuri am rămas fideli strategiei noastre și ne-am concentrat pe investițiile în inovație și în cele mai noi tehnologii de producție și am continuat parteneriatele cu organizațiile care susțin dezvoltarea responsabilă și durabilă a afacerilor”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al ALRO.

„Salutăm punerea în aplicare a cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat în sprijinul economiei românești în contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru ne va ajuta să ne continuăm și să ne îmbunătățim operațiunile, reflectând cele mai recente evoluții de reglementare și politici ale UE, având alături parteneri de încredere precum EximBank “, a declarat Genoveva Năstase, Director Financiar al ALRO.

Citeşte şi Măsuri excepţionale la ALRO Slatina pentru a preveni coronavirusul