Stiri: Finante

Ce fonduri sunt disponibile în 2016 pentru reducerea poluării cu nutrienți

14.12.2016

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează pe 15 decembrie, la Iași, un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanțărilor disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți, eveniment organizat în sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui, care sunt potențiali beneficiari ai finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect.

Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Nord-Est este parte a caravanei la nivel național care se va desfășura în toate regiunile de dezvoltare, în perioada 2016-2017 și se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din regiune.

Proiectul are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți și sprijinirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor.

Începând din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru:

— Infrastructură de management al gunoiului de grajd — platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare și peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului;

— Sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni;

— Plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole și cursurile de apă.