Stiri: Finante

Ce investiţii realizează Primăria Municipiului Bucureşti în acest an

28.02.2014

Astăzi în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a aprobat bugetul pentru acest an, obiectivele de investiţii vizând dezvoltarea oraşului, dar şi protecţia cetăţenilor.

“Bugetul aprobat pentru 2014 acoperă toate zonele de interes pentru o capitală europeană şi are obiective clare: dezvoltarea oraşului, funcţionarea lui, dar în acelaşi timp protecţia cetăţenilor, nu doar prin subvenţiile acordate la energia termică şi pentru transportul în comun, ci şi prin susţinerea celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, a caselor de bătrâni şi a creşelor de copii. Sigur că investiţiile reprezintă o componenţă importantă a previziunilor bugetare pentru acest an, de aceea sunt alocate sume consistente pentru cele două spitale aflate în construcţie, Foişor şi Gomoiu, pentru finalizarea podului Mihai Bravu, pentru infrastructura sportivă atât de necesară unei capitale, mă refer la sală polivalenţă, academia de tenis şi patinoar, pentru reabilitarea străzilor şi bulevardelor aflate în întreţinere. Ţintă noastră este să avem grijă că bucureştenii să ducă o viaţă cât mai civilizată.”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Astfel, printre cele mai importante proiecte prevăzute în bugetul Municipiului Bucureşti se numără spitalele “Dr. Victor Gomoiu” şi “Foisor”, pasajul rutier suprateran Mihai Bravu, patinoarul Mihai Flamaropol, Sala multifuncţională şi Academia de Tenis din complexul sportiv “Lia Manoliu”, pasajul Piaţa Presei Libere şi a doua etapă a bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, Vasile Parvân – intersecţia Calea Rahovei cu b-dul Tudor Vladimirescu.