Stiri: Finante

Ghid fiscal pentru contribuabili

Ce măsuri vrea să aplice noul preşedinte al ANAF?

07.03.2016

Noul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, intenţionează să simplifice procedurile de înregistrare în scop de TVA, procedurile de administrare și plată a impozitelor și taxelor, având în plan și continuarea implementării programului cu Banca Mondială pentru reforma ANAF.

„ANAF este o instituție de o importanță crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerințelor și exigențelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizație modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puțin anevoioasă a acestuia. Vom fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală Ťcomisia pentru tăiatul hârtiilorť. ANAF trebuie să fie o organizație puternică, pregătită să reacționeze prompt și cu profesionalism în toate situațiile”, a afirmat noul președinte al ANAF.

Dragoș Doroș are o vastă experiență în asistență și planificare fiscală, în domeniul legislației locale și internaționale. A deținut până în prezent funcția de director în cadrul unei companii multinaționale.

În 2012, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice după ce, în perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislație și Impozitare Directă din aceeași instituție.