Stiri: Energie

Investitii in digitalizare

Ce planuri are compania de investiţii CVI în România?

21.02.2018

Companie de investiții în obligațiuni private din Polonia, CVI a încheiat 2017, cu 2 tranzacții semnificative derulate în ţara noastră. Astfel, în iulie 2017, IMPACT S.A., companie listată la Bursa de Valori București, a emis 120 de obligațiuni la purtător de Seria A, cu o valoare nominală totală de 12 milioane euro. Oferta a fost subscrisă în întregime de către CVI.

A doua investiție a fost efectuată în noiembrie 2017 către dezvoltatorul imobiliar, One United Properties. În timpul plasamentului privat, CVI a subscris în întregime oferta de obligațiuni în valoare totală de 20 milioane euro.

În plus, piața din România va juca un rol important în strategia de investiții a companiei în 2018. FMCG, industria și sectorul imobiliar se numără printre sectoarele și domeniile de interes pentru CVI în România în 2018.

„Prin decizia noastră de a ne continua angajamentul în România, dorim să ne întărim prezența locală, prin creșterea expunerii față de economia românească și afacerile locale. Invităm companiile cu strategii bine definite, proiecte de investiții robuste, guvernanță corporativă de calitate, rezultate dovedite și management de calitate să participe la procesul nostru de investiții și să contribuie astfel la dezvoltarea pieței obligațiunilor din România”, a declarat Ciprian Nicolae, Principal la CVI.

Per total, anul trecut, CVI a investit în Europa Centrală și de Est în jurul a 620 de milioane euro, realizând 108 tranzacții cu obligațiuni în sectoare precum imobiliar, comerț, bunuri industriale și construcții, servicii financiare, bunuri de consum, tehnologie, media și telecom, doar dacă menționăm câteva.

Pe parcursul lui 2017, CVI a analizat aproape 1.000 de propuneri de investiții din regiune și a efectuat cu succes investiții în Polonia, România, Slovacia, Serbia, Finlanda și țările baltice.