Stiri: Social

Ce proiecte va derula Agenţia Naţională Antidrog în acest an în şcoli?

15.09.2015

Pentru noul an şcolar, Agenţia Naţională Antidrog a pregătit pentru elevi şi cadre didactice o serie de proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri, prin promovarea alternativelor de viață sănătoasă și dezvoltarea abilităților de refuz al consumului acestor substanțe.

Proiectele se adresează elevilor din ciclul de învăţământ primar, gimnazial și liceal şi conțin teme adaptate nivelului lor de înțelegere și asimilare.

Specialiștii ANA s-au aflat ieri, în primă zi de cursuri, în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea și conștientizarea efectelor și riscurilor pe care le produce consumul de droguri și de substanțe noi cu proprietăți psihoactive asupra organismului.

Agenţia va derula şi în acest an proiectele tradiționale “Mesajul meu Antidrog”, “Necenzurat”, “Fred Goes Net”. De asemenea, agenţia va realiza activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educației Naționale “Să știi mai multe, să fii mai bun”.

În acelaşi timp, în activitățile pe care Agenţia Naţională Antidrog le propune sunt prevăzute module de formare destinate părinților și profesorilor, care au ca obiective dezvoltarea rețelei de specialiști, formarea de abilități privind consolidarea relațiilor familiale, controlul și soluționarea conflictelor, exersarea comunicării în familie și formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri și substanțe noi cu proprietăți psihoactive.