Stiri: Social

Concursul pentru ocuparea functiilor de directori de scoli

Ce rezultate a avut implementare catalogului electronic în școlile din Sectorul 3 al Capitalei?

28.04.2016

Absențele au scăzut cu 27,14%, în şcolile din Sectorul 3 al Capitalei, în urma implementării catalogului electronic, comparativ cu aceeași perioadă a anului școlar 2014-2015. Astfel, în învățământul liceal teoretic absențele au scăzut cu 36,05%, în liceele tehnologice cu 24,19%, iar la nivelul învățământului gimnazial cu 21,17%.

În medie, în perioada octombrie-ianuarie a anului școlar curent un profesor a introdus în catalogul electronic 432 de note, 139 de absențe și 15 observații, 2293 dintre cadrele didactice având conturi active. Totodată, cu ajutorul aplicației, 843493 de sms-uri au fost trimise părinților, cu privire la întreaga situație școlară a elevilor.

Principalii beneficiari și utilizatori ai catalogului online sunt părinții, elevii și cadrele didactice. Aplicația eCatalogS3 a dus la o mai bună comunicare între cadrul didactic și părinte, respectiv între părinte și elev, dovadă fiind și scăderea numărului de absențe. În acest sens, părinții sunt notificați automat, prin sms, asupra notelor, absențelor și/ sau observațiilor pe care copiii lor le primesc. De asemenea, aceștia pot consulta în timp real, prin intermediul contului lor, foile matricole, rapoarte comparative pe clase, materii și ani școlari. Aplicația eCatalog S3 permite, de asemenea, distribuirea de materiale școlare atât de la profesori la elevi, cât și direct între elevi.

Primăria Sectorului 3 este prima instituție din țară care a implementat acest program pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Sector.