Stiri: IT&C

Piata telecomunicatiilor

Ce telefoane preferă europenii atunci când merg în vacanţă

22.06.2017

Un procent de 49% dintre locuitorii Europei Centrale, de Est și ai țărilor Nordice vor călători undeva în vara acestui an, potrivit studiului Huawei Summer Barometer, realizat de către Ipsos. De asemenea, raportul arată că atunci când călătoresc, europenii își doresc o baterie rezistentă astfel că, pentru 83% dintre cei intervievaţi cea mai importantă caracteristică a unui smartphone o reprezintă o durată mare de viață a bateriei.

Există și alte specificații importante cărora utilizatorii le acordă o atenție mare atunci când își aleg smartphone-ul: aproape toți utilizatorii preferă să facă fotografii cu telefonul şi, în această situaţie, un spațiu de stocare suficient de mare este important pentru 67% dintre participanții la sondaj.

O altă funcție importantă este şi cea legată de capabilitățile foto-video. 64% dintre cei intervievați afirmă că își doresc o cameră foto de calitate superioară pentru smartphone-ul lor, atât atunci când vine vorba de camera principală, cât și de cea frontală.

În plus, un procesor performant este important pentru 62% dintre respondenți, clasându-se pe locul patru în topul celor mai căutate caracteristici de către utilizatori. De asemenea, un ecran de calitate superioară este apreciat de către 59 % dintre aceștia. Aceste aspecte arată că, pentru utilizatori, smartphone-urile sunt mai importante pentru a surprinde imagini și clipuri video la calitate superioară, decât pentru a le urmări apoi.