Cea de-a 15-a ediție a Business Days va avea loc pe 9-10 iulie, în Cluj

Asociaţia Dezvoltatorilor de Soluţii de Comunicare Online (ADeSCO) şi Newfield Consulting organizează în perioada 9-10 iulie, sub un nou concept de design şi de brand, cea de-a 15-a ediție a Business Days. Evenimentul va avea loc în Cluj, în cadrul Grand Hotel Italia și va cuprinde un program complex de acţiuni, câteva premiere importante pentru mediul antreprenorial, printre care pasul esenţial este reprezentat de internaţionalizarea evenimentului.

Printre speakerii invitaţi se numără personalităţi remarcabile în lumea afacerilor, precum Wouter Reijers, Giorgio Fabbri, Orlando Szasz, Paul J.R. Renaud, Marius Ghenea, Felix Pătrăşcanu, Dragoş Anastasiu, Cristian Nacu, Sergiu Neguţ, Florentin Banu, Dan Berteanu, Amalia Sterescu, Dragoş Bucurenci, Adrian Cioroianu, Voicu Oprean, Dan Pitic, Simona Baciu şi mulţi alţii.

„Proiectele Business Days intră într-o nouă etapă. Ne pregătim pentru trecerea la faza de dezvoltare internaţională. Credem că în cei patru ani şi jumătate am crescut, ne-am dezvoltat, ne-am maturizat şi am reuşit să înţelegem foarte bine mediul de business din ţara noastră. Anul acesta am început să dezvoltăm relaţiile cu ambasadele, consulatele şi camerele de comerţ bilaterale, pentru a încuraja atragerea de investitori şi pentru a dezvolta schimburile economice cu ţara noastră. Primele proiecte implementate pe platforma Business Days, în cadrul evenimentelor Business Days, sunt serile de business networking internaţionale, create în special pentru a facilita interacţiunea între companiile interesate de a genera afaceri în România şi oameni de afaceri din ţara noastră. Primele astfel de seri vor fi organizate în cadrul Cluj Business Days, cu sprijinul Consulatului Ungariei, Ambasadei Austriei, Consulatului Olandei, Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, Clubului de afaceri German şi alte organizaţii bilaterale de oameni de afaceri prezente în ţara noastră”, a declarat Laszlo Pacso, fondator şi coordonator proiecte Business Days.

Odată cu această nouă etapă, s-a simţit nevoia unui brand nou, care să comunice în mod simplu şi puternic ceea ce este Business Days. Este vorba despre o platforma unică în mediul de afaceri din România.

În urma cercetărilor de piaţă şi a interviurilor purtate cu oameni de afaceri a reieșit că principalele preocupări ale acestora, care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului din Cluj, sunt concentrate pe noi modalităţi de a creşte vânzările, de a îmbunătăţi relaţia cu clienţii existenţi, pe managementul şi coordonarea mai eficientă a echipelor, atragerea talentelor şi mai ales menţinerea celor foarte buni în echipă. De asemenea, alte subiecte de interes sunt reprezentate de găsirea surselor accesibile de finanţare, gestionarea eficientă a resurselor financiare, creşterea productivităţii, capacitatea de a folosi tehnologia pentru optimizarea şi creşterea afacerilor, de a înţelege legile care guvernează afacerile, de a gestiona riscurile, de a dezvoltă abilităţile de comunicare şi de inter-relaţionare, de a înţelege principiile corecte de branding şi poziţionare.

Pe lângă toate acestea, în cadrul Cluj Business Days, va fi lansat un proiect care are rolul de a-i ajuta pe tinerii talentaţi în arta vânzărilor să îşi dezvolte abilităţile: ”Acceleratorul de vânzări”.

De-a lungul timpului, Business Days s-a dezvoltat de la un simplu proiect la un fenomen care atrage cât mai mulţi simpatizanţi care aleg să se implice şi să suțină creărea de noi afaceri şi stimularea spiritului antreprenorial în orice pătură socială.