Stiri: Constructii

Cea mai aglomerată zonă de birouri din Bucureşti. Câţi angajaţi lucrează în Pipera?

01.03.2016

La finele anului trecut, numărul de angajați din clădirile de birouri clasa A și B din Bucureşti era de 204.062 persoane, conform unui studiu realizat de DTZ Echinox. Conform raportului, prima zonă de birouri ca număr de angajați este Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), cu 38.120, urmată de Barbu Văcărescu – Floreasca (31.250) și de zona de Vest (27.093).

Totodată, singurele hub-uri de birouri în care numărul de angajați depășește 30.000 sunt Dimitrie Pompeiu și Barbu Văcărescu — Floreasca.

Numărul de angajați depășește 25.000 în zona de Vest și în Centrul de Business al Bucureștiului (Piața Victoriei – Aviatorilor).

Potrivit studiului, zonele de birouri în care numărul de angajați este în jur de 20.000 sunt Centru și zona de Nord (Băneasa). Zonele cu cel mai mic număr de angajați care lucrează în spații de birouri clasa A și B sunt Est și Sud.

Zonele de birouri din Bucureşticare au cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt cele consacrate pentru operațiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucureștiului, zona Centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu — Floreasca.

„Este pentru prima dată când numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București depășește 200.000. Ținând cont de volumul livrărilor anunțat pentru anul acesta și considerând aceeași rată de neocupare înregistrată la finalul lui 2015, numărul de angajați din București care lucrează în spații de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000”, a afirmat Mihaela Gălățeanu, Head of Research DTZ Echinox.