Stiri: Sanatate

cea mai eficienta dieta

Cea mai eficientă dietă: Singurul mod în care ne păstrăm sănătatea şi scăpăm şi de kilogramele în plus

21.09.2018

Cea mai eficientă dietă: Oamenii de ştiinţă şi nutriţioniştii încep să ajungă la un consens în ceea ce priveşte cea mai bună dietă care te scapă şi de kilogramele în plus şi îţi garantează şi o viaţă lungă şi sănătoasă.

Nu include pastile care fac „minuni” şi nici porţii mici de mâncare.

Cea mai eficientă dietă: Sfatul nutriţioniştilor

Sfatul lor este simplu: Umpleţi-vă farfuria cu legume! Mâncaţi legume, cereale integrale, grăsimi sănătoase și leguminoase. Nu consumaţi multă carne, prea mult lapte sau alimente semipreparate pe care un grădinar sau un agricultor nu le-ar putea recunoaşte.

„Nu este absolut nimic mai important pentru sănătatea noastră decât ceea ce mâncăm în fiecare zi”, a declarat Sara Seidelmann, cercetător cardiolog şi nutriţionist în cadrul Institutului de cercetarea Brigham.

Ea a publicat recent un studiu masiv privind alimentaţia a peste 447.000 de oameni din întreaga lume.

Cea mai eficientă dietă: Eliminarea unor alimente

Ceea ce a descoperit nu este o prea mare surpriză. Toţi oamenii ştiu acest lucru, însă puţini sunt cei care ţin cont de el.

Prin urmare, indiferent de locul în care locuiţi sau ce dietă aveți, în momentul în care eliminați din alimentaţie un grup de alimente, efectele asupra sănătăţii sunt devastatoare.

Chiar dacă vă gândiţi că vă puteţi înşela organismul, nu este deloc aşa. Ar putea funcţiona pe termen scurt, însă pe termen lung, pur şi simplu, vă afectează grav organismul.

Cea mai eficientă dietă: Ce nu trebuie să facem?

Aşadar, dietele care se bazează pe eliminarea unor grupuri de alimente au consecinţe puternice. Aici sunt incluse numeroase diete la modă în prezent. Este vorba de dieta kitogenică, dieta paleo, dieta Atkins, dieta Dukan sau dieta Whole 30.

Aceste cure de slăbire chiar dacă ne ajută să slăbim rapid, ne privează de substanțele nutritive-cheie, cum ar fi magneziu, calciu și potasiu.

Citeşte şi Riscurile aduse de curele de slăbire. Cele mai periculoase diete

Cea mai eficientă dietă: O viaţă mai lungă

În plus, mai multe studii sugerează că persoanele care mănâncă alimente bogate în nutrienți trăiesc cel mai mult și au un risc mai scăzut de cancer.

De asemenea, studiul a constatat că persoanele care au o dietă alimentară de o „calitate” nutritivă redusă (puține legume proaspete, fructe, nuci, leguminoase) au risc crescut să dezvolte unele din cele mai periculoase forme de cancer (cancer de colon, stomac, plămâni, ficat sau cancer de sân).

Practic, din acest studiu putem învăţa că nu prea putem să ne păcălim organismul atunci când vine vorba despre o alimentație sănătoasă sau de cure de slăbire.

Citeşte şi Cele mai periculoase tipuri de cancer. Statisticile sunt îngrijorătoare