Stiri: Agricultura

CEC Bank continuă parteneriatul cu APIA, în Campania 2016

27.08.2016

CEC Bank a anunţat continuarea parteneriatului cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate în Campania 2016. Este vorba de Schema de plată unică pe suprafață – SAPS, Plata redistributivă, Plata pentru înverzire, Măsuri compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole.

Astfel, în baza acordului, beneficiarii pot accesa până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA, fără a se depăși 20% din cifra de afaceri (conform ultimei situații financiare anuale) sau din veniturile realizate și înscrise în registrul de încasări și plăți.

CEC Bank a mai anunţat că dobânda este de 3,51% pe an fiind constituită din indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului, valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2016 este de 1,06%, la care se adaugă o marjă de 2,45%. Comisionul de acordare este de 0,95% din valoarea creditului.

Structura de garanții include posibilitatea obținerii garanției Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Finanțarea se acordă fără contribuție proprie din partea clientului, exclusiv în lei, pentru prevenirea riscului valutar.

„Finanțarea agriculturii reprezintă o prioritate strategica pentru CEC Bank. În cadrul programelor de finanțare derulate în parteneriat cu APIA au fost acordate din anul 2008 și până în prezent peste 137.000 de finanțări cu o valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei”, a declarat Radu Grațian Ghețea, președinte director general CEC Bank.

De asemenea, clienții CEC Bank beneficiază de consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a creditului.