Stiri: Economie

CEE Entrepreneurship Summit 2015 are loc în perioada 14 -16 octombrie

18.09.2015

CEE Entrepreneurship Summit 2015, primul eveniment de afaceri dedicat culturii antreprenoriale din Europa Centrală și de Est, va avea loc în perioada 14 -16 octombrie, la Cluj Napoca. Evenimentul de business este organizat de Business Days şi este gândit special pentru o audiență internațională.

Summit-ul se va suprapune pe durata a două dintre cele trei zile de desfășurare cu Cluj Business Days 2015. Cele două evenimente suntînsă diferite, primul fiind orientat cu precădere către o audiență internațională.

CEE Entrepreneurship Summit se va bucura de participarea a peste 1.000 de invitaţi şi a peste 100 de speakeri. În plus, evenimentul va beneficia de susținerea a peste 100 de parteneri.

Summit-ul este destinat promovării mediului de afaceri și expunerii oportunităților de business de pe piețele locale din cele patru regiuni ale țării, prin facilitarea interacțiunilor dintre investitori, antreprenori, manageri, experți, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să asiste, în cele trei zile, la conferințe, prezentări, sesiuni de matchmaking, workshop-uri cu studii de caz, workshop-uri speciale, masterclass-uri, sesiuni de business networking, două seri speciale de business networking , o seară specială de coaching și trei seri de VIP networking, la care participarea se va face pe bază de invitație și unde se vor regăsi o parte din parteneri, o parte dintre speakeri și reprezentanți din elita mediului de afaceri local și regional.

Evenimentul va include, de asemenea, vizitarea unor parcuri industriale și logistice din Cluj-Napoca, Dej, Jibou, Târgu Mureș, Sibiu, Oradea și Mediaș.

Companiile străine care vor participa la eveniment vor avea ocaziade a-și promova afacerea și de a oferi interviuri sau de a avea intervenții în cadrul conferințelor Business Days.

Evenimentul este organizat în urma realizării unei cercetări pentru identificarea nevoilor, problemelor și provocărilor cu care se confruntă mediul de afaceri din regiune. Astfel, în luna august a fost realizat un studiu din care reiese că principalul atu al acestei regiuni este reprezentat de calitatea resurselor umane, nivelul înalt de pregătire a forței de muncă, cunoașterea a cel puțin unei limbi de circulație europeană, seriozitatea, hărnicia și mentalitatea pozitivă a oamenilor din regiune, întărită de o atitudine prooccidentală, de o toleranță ridicată și de multiculturalitatea care caracterizează zona.

De asemenea, principalele oportunități de afaceri se regăsesc în IT&C, dezvoltarea de software (peste 65%), turism, servicii și educație.

„Nevoile cel mai adesea menționate au fost, în ordine descrescătoare, dezvoltarea și motivarea personalului, managementul și coordonarea echipei, taxarea și fiscalitatea, dezvoltarea abilităților de vânzare și de negociere, precum și leadershipul”, au afirmat realizatorii studiului.

Înscrierile la CEE Entrepreneurship Summit 2015, Cluj sunt deschise de la începutul acestei luni. Până pe data de 27 septembrie, ora 23.59, este in vigoare oferta de tip early-bird, prin care oricine poate participa la eveniment cu o reducere de 15% la orice tip de acces.