Stiri: Agricultura

Cel mai mare eveniment din domeniul agricol, Indagra, începe astăzi, la Romexpo

28.10.2015

În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, peste 70.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Romexpo la cel mai mare eveniment din domeniul agricol – Indagra -Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

Târgul este organizat anual în România de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Industrie şi Comerţ din România.

Ediţia din acest an este una aniversară, având numărul 20, iar peste 480 de expozanţi dintre care peste 320 sunt din ţara noastră iar peste 160 din alte 22 de ţări vor fi prezente la eveniment.

În cadrul evenimentului, vor fi prezente ţări cu tradiţie în domeniul agricol, în exportul şi importul de produse şi echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, România, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria. Prin urmare, gradul de internaţionalizare al ediţiei din acest an este de 35%.

Târgul ocupă întreaga suprafaţă expoziţională a Romexpo de 31.700 metri pătraţi, atât in interior (17.700 de metri pătraţi), cât şi pe platformele exterioare (14.000 de metri pătraţi).

„Indagra reprezintă vârful de lance al evenimentelor româneşti cu caracter agricol, mărimea târgului, exponatele şi evenimentele din cadrul lui demonstrând potenţialul în creştere şi capacităţile producătorilor şi distribuitorilor din domeniu, români şi străini, de a plasa pe piaţa de resort, produse şi echipamente moderne, menite să faciliteze progresul şi performaţa, în: cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultura şi vinificaţie”, au afirmat reprezentanţii Romexpo.

Vizitatorii vor avea parte de o serie de demonstraţii de maşini şi echipamente care asigură o mai mare flexibilitate şi creştere rapidă a productivităţii, companiile prezente expunâdn o serie de modele noi şi performante de sisteme de irigatie si de fertirigat (fertilizare concomitentă cu irigarea, solutia cea mai eficientă pentru culturile de legume, in solarii si in camp, flori, viţă de vie şi pomi fructiferi), sere si solarii, componente şi tehnologii pentru ele, echipamente de măsurare a calitatăţii apei, seminţe şi răsaduri de flori şi legume, cei mai noi hibrizi de legume ameliorate de către companii străine pentru producătorii de legume din România, echipamente şi tehnologii pentru legumicultori şi floricultori, varietăţi de fructe şi legume de sezon şi de extrasezon şi sute de soiuri de specii pomicole si o gamă variată de arbuşti fructiferi exotici, introduşi în cultura din România: Aronia, Goji, Kiwi.

De la Indagra nu vor lipsi ofertele speciale la cumpărarea de autovehicule (tractoare, combine, maşini), modele noi, de la unici distribuitori autorizati în România ai unor branduri celebre şi cunoscute în domeniu.

În plus, cei interesaţi vor găsi anvelope şi accesorii pentru: camioane, stivuitoare, atv-uri utilitare, etc., la preţuri reduse.

Partea de zootehnie va fi reprezentată de produse şi tehnologii de obţinut şi folosit îngrăşăminte, produse şi echipamente zootehnice, de creştere a bovinelor, ovinelor, cabalinelor si păsărilor de rasă, echipamente necesare modernizarii sau înfiinţării de ferme de: ovine, caprine, bovine de lapte şi carne, cabaline şi porcine, soluţii, autovehicule şi accesorii de transport de animale , garduri electrice pentru animale şi produse pentru igiena mulsului,.

.

Programul de vizitare:

28 Octombrie – 31 Octombrie 2015, între orele 10.00 şi 18.00

1 Noiembrie 2015, între orele 10.00 şi16.00

Loc de desfăşurare:

Interior – Pavilioanele C1, C2, C4-C5, C6, E2 si Exterior: P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P8, P10, P11, P 12, P13, B1, C1, V5 si V6.
Bilet intrare adulţi şi studenţi:10 lei pe zi.