Stiri: Retail

Cel mai mare lanț de cafenele din România. 5togo a ajuns la 40 de unități

06.03.2017

Franciza românească din domeniul horeca 5togo a atins pragul de 40 de unităţi devenind astfel cel mai mare lanț de cafenele de pe teritoriul Românei. Cea mai recentă cafenea a fost deschisă în Bucureşti, în zona Dimitrie Leonida, pe strada Oituz.

Având o cifră de afaceri de 1,2 milioane de EUR per grup, 5togo a încheiat anul cu 36 de cafenele, deschizând deja în primele 2 luni ale acestui an, încă 4 unităţi. În plus, urmează să se mai deschidă încă 5 cafenele în următoarele 45 de zile.

”Noul 5 to go a fost gândit ca un coffee shop de cartier. A fost deschis în locul unui apartament de două camere transformat în spațiu comercial. Am primit feedback pozitiv din partea locatarilor din zonă care ne-au spus că se bucură că există o astfel de locație în apropierea locuinței lor”, a afirmat Radu Savopol, co-fondator 5togo.

Cea mai noua cafenea 5togo deschisă este deținută de către doi antreprenori, un avocat și un producător de termopane, unitatea fiind inaugurată în urma unei investiţii de 17 000 euro, incluzând amenajarea spațiului, francizarea și întreaga aparatură necesară.

Planul fondatorului 5togo, Radu Savopol, pe termen mediu, este de a atinge 100 de cafenele până la finalul anului 2018, și lansare a încă două noi concepte, 5togo coffee spot și 5togo+ în următorul an.