Stiri: IT&C

Cel mai mare pericol al erei digitale

11.04.2017

Cel mai mare pericol al erei digitale îl reprezintă scăderea interacţiunii directe dintre oameni, conform unui studiu realizat în cadrul CIO Council National Conference. Astfel, 38% dintre persoanele intervievate au susţinut că scăderea interacţiunii directe dintre oameni este cel mai mare pericol al erei digitale.

Dependenţa crescută de tehnologie a fost răspunsul indicat de 32% dintre participanţii la sondaj, în timp ce 22% consideră că pierderea intimităţii reprezintă riscul iminent ce derivă din dezvoltarea fulminantă a tehnologiei. Doar 8% dintre directorii IT din ţara noastră prezenţi la conferinţă văd conectarea permanentă la locul de muncă drept cea mai mare primejdie a erei digitale.

Prin urmare, era digitală aduce cu sine transformări inevitabile în toate industriile, iar companiile se confruntă cu diverse obstacole în a se adapta la noua realitate.

Potrivit studiului, cultura organizaţională este principala piedică în calea transformării digitale în cadrul organizaţiei în care lucrează pentru 43% dintre directorii IT care au răspuns la chestionar.

La o depărtare destul de mare se află pregătirea personalului (23%), costurile prea ridicate (15%), tehnologia învechită (12%) şi procesele prea complicate, care nu pot fi automatizate (7%).

„Companiile au început să ia serios în considerare schimbările aduse de dezvoltarea fulminantă a tehnologiei, dar şi consecinţele acestui fapt, astfel că iau măsuri. 35% dintre directorii IT care au participat la sondaj au precizat că firma la care lucrează are o strategie (roadmap) pentru dezvoltarea digitală, iar 26% au explicat că o foaie de parcurs este în curs de dezvoltare. Există, însă, şi companii care nu au o strategie pusă la punct, dar studiază problema (33%), iar 6% dintre participanţii la sondaj au mărturisit că nu au auzit de o astfel de strategie (6%)”, se mai arată în raportul citat.