Stiri: Social

Cel mai mare picnic cinematografic va avea loc pe 24 şi 25 iulie, în Bucureşti

18.07.2015

Vineri și sâmbătă, pe 24 și 25 iulie, spectatorii bucureșteni sunt invitați să-și rezerve un loc pe iarba Grădinii Botanice din București, la cel mai mare picnic cinematografic din oraș. Programul de filme de la Marele Picnic ShortsUP va fi diferit în fiecare seară, dar echilibrat în comedii, ficțiuni și animații numai bune de pus în bagaje înainte de vacanța mult așteptată.

În programul de vineri își face loc filmul Noah (r. Patrick Cederberg & Walter Woodman, Canada, 2013), premiat la Clermont-Ferrand 2013 și Toronto Internațional Film Festival.

Sâmbătă, ecranul gonflabil din Grădina Botanică va găzdui scurtmetrajul românesc Ela, Panda și Madam (r. Andrei Rautu, România, 2013).

La fel ca la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, publicul va putea vota scurtmetrajul preferat în competiția ShortsUP Audience Award. Cel mai bun film al serii, ales de spectatori, va câștiga un premiu de 1500 de Euro.

Atmosfera Marelui Picnic va fi antrenată în seara de sâmbătă de Dj K-lu, artistul care a reușit să aducă muzica mai aproape de film, mixând beaturi de hip-hop și funk cu pasaje din filme clasice românești. De la 20 la 22.00, înainte de începerea filmelor, K-lu lansează invitația la dans cu muzică și show vizual pe pajiștea denumită „Grădina Italiană”.