Stiri: Constructii

Celco donează materiale de construcţii pentru sinistraţii din judeţul Constanţa

03.12.2015

Cel mai mare producător de materiale de construcţii din sud-estul ţării, Celco, donează materiale pentru sinistraţi din judeţul Constanţa. Compania a livrat, pe parcursul ultimei luni, produsele necesare pentru reconstruirea locuinţelor afectate de viitura din 12 octombrie din localităţile Corbu şi Luminiţa.

Per total, peste 50 de case au fost afectate de fenomentul meteorologic.

“Mulţumesc din suflet firmei CELCO pentru că ne-au ajutat, că nu aveam cu ce să reconstruim casele. Aici este proprietatea mea şi a fratelui. A venit apa, a fost până la tavan. Până vine iarna vrem să reconstruim partea dărâmată”, a spus Horodinca Mihai, unul dintre localnicii sinistraţi.

Alt localnic a povestit că în urma viitorii geamurile, uşile şi pereţii casei s-au dărămat.

„Apa a fost de 1 metru în casă. A stricat tot, şi aparatură electronică şi mobilă. Podeaua s-a umflat, s-a stricat tot. Stăm cu uşile şi geamurile deschise să se ususce, dar e plin de nămol peste tot”, a precizat Poteleanu Gheorghe.

Pentru a veni în ajutorul acestor persoane, Celco a donat peste 300 metri cubi de BCA, 320 saci de adezivi, 1380 de saci de var şi peste 1600 tone de piatra de calcar şi nisip.

“Unul din domeniile noastre de activitate este producerea vărului la cea mai modernă fabrică de var din România, situată în comuna Corbu. Cu atât mai mult, avem o responsabilitate majoră faţă de societatea în care activăm, credem că trebuie să participăm în mod activ la dezvoltarea armonioasă şi frumoasă a mediului înconjurător şi rolul nostru este să creăm valoare. Astfel, am hotărât să venim în ajutorul comunităţii afectate de inundaţii, să ajutăm la reconstruirea caselor şi a speranţei locuitorilor. Donaţia, însumând aproximativ 100.000 de lei, a constat în materiale de construcţii produse de fabricile noastre din Constanţa şi Corbu, campania derulându-se pe parcursul ultimei luni. Sperăm că implicarea noastră să fi motivat şi alţi agenţi economici să contribuie la asigurarea unui cămin pentru aceşti oameni, acum, în pragul iernii şi al Sărbătorilor”, a declarat Niculae Dusu, preşedintele Celco SA.

Compania contribuie în mod constant cu materiale de construcţii pentru reabilitări şi construcţii de şcoli, biserici sau case pentru cazuri sociale.